Atrani, απολαύστε εικόνες καρτποσταλικής ομορφιάς

Atrani, απολαύστε εικόνες καρτποσταλικής ομορφιάς

Το μυστικό διαμάντι στην ιταλική Ακτή Αμάλφι

Το Atrani βρίσκεται στην ακτή Αμάλφι, στο νότιο τμήμα της χερσονήσου Sorrentine στην επαρχία της Καμπανίας, στην Ιταλία.

Παρόλο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Ποζιτάνο, ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της χώρας για κοσμοπολίτικες διακοπές, το παραθαλάσσιο ψαροχώρι προσφέρει μια πραγματική εμπειρία σε όσους το επιλέξουν, καθώς παραμένει ανέγγιχτο ακόμα από τον μαζικό τουρισμό, αποτελώντας ένα από τα μυστικά διαμαντάκια της Ιταλίας.

Φωλιασμένο μεταξύ δύο απόκρημνων βράχων στην ακτή του Τυρρηνικού πελάγους, διαθέτει λιγότερους από 1.000 μόνιμους κατοίκους και χαρακτηρίζεται από τα πολύχρωμα κτίρια που είναι αμφιθεατρικά χτισμένα πάνω από την μικρή παραλία του χωριού.

Οι προσόψεις των τριώροφων ή τετραώροφων σπιτιών που πλαισιώνουν την κεντρική πλατεία έχουν τη δική τους γοητεία, ενώ μοιάζουν με πραγματικό πίνακα ζωγραφικής ή εικόνες που έχουν ξεπηδήσει από κάποια ονειρική καρτ ποστάλ.

Στενά, φιδογυριστά δρομάκια, μπαρόκ εκκλησίες και πλατείες με σιντριβάνια που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα, καφέ με υπέροχες βεράντες και η αίσθηση ότι ο χρόνος έχει σταματήσει κάπου στο παρελθόν, στα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την μοναδική ατμόσφαιρα αυτού του μικρού και γραφικού οικισμού- έκπληξη.

Το glamour και οι «μοντερνιές» δεν έχουν χώρο στο Atrani, καθώς πρόκειται για ένα αυθεντικό, ιταλικό χωριό.