Γιατί και η Λάρισα έχει… παραλίες

Γιατί και η Λάρισα έχει… παραλίες

Ξέγνοιαστες βουτιές κι αυθεντική ομορφιά

Ο νομός Λαρίσης φημίζεται για το βουνό των θεών, τον Όλυμπο, την εντυπωσιακή κοιλάδα των Τεμπών με το εκθαμβωτικό τοπίο, τον ποταμό Πηνείο, που είναι σήμα κατατεθέν της περιοχής, τη μεγάλη αγροτική ιστορία. Οι περισσότεροι ξέρουν για το βορειότερο τμήμα του νομού, που καλύπτεται από δάση, και ασφαλώς το πεδινό τμήμα του, τον περίφημο κάμπο.

Όμως η «αρχόντισσα» του Θεσσαλικού Κάμπου διαθέτει και παραλίες, πολύ δημοφιλείς και εντυπωσιακές. Ξεκινώντας από τα όρια του νομού Μαγνησίας και φτάνοντας μέχρι τον νομό Πιερίας, η ακτογραμμή της Λάρισας εκτείνεται σε περίπου πενήντα χιλιόμετρα, στα οποία η φύση έχει με γενναιοδωρία σκορπίσει άφθονες παραλίες για όλα τα γούστα. Άλλες οργανωμένες, με τουριστικές υποδομές και άρτιες παροχές, κι άλλες πιο χαλαρές, γωνιές που εξασφαλίζουν ανεμπόδιστη επαφή με τη φύση.

Μεταξύ αυτών, πολύ γνωστές είναι η Κουτσουπιά, το Στόμιο, το Καστρί Λουτρό, αλλά και οι πιο γνωστές και πολύ δημοφιλείς Αγιόκαμπος, Σωτηρίτσα και Βελίκα. Οι τρεις τελευταίες, με την μία να διαδέχεται την άλλη, καλύπτουν περίπου 14 χιλιόμετρα.

Οι παραλίες αυτές αποτέλεσαν το σκηνικό των καλοκαιρινών διακοπών πάρα πολλών ανθρώπων, ντόπιων και τουριστών, που αγάπησαν και επιστρέφουν κάθε χρόνο στα ψιλά βότσαλα, την άμμο αλλά και τα βραχάκια που χαρακτηρίζουν τα απολαυστικά χιλιόμετρα των παραλίων της Λάρισας και τα τουριστικά θέρετρα της περιοχής. Τουριστικές υποδομές με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και κάμπινγκ, εστιατόρια και μπιτς μπαρ, συνδυάζονται ιδανικά με τα καταπράσινα τοπία και την πεντακάθαρη θάλασσα και αναδεικνύουν μια εντυπωσιακή, παραθαλάσσια εικόνα της Λάρισας που γοητεύει.