Καλώς ήρθατε στο όμορφο νησί Μινόρκα

Καλώς ήρθατε στο όμορφο νησί Μινόρκα

Παρακολουθήστε την ανατολή του ήλιου στο πιο ανατολικό νησί της Ισπανίας, εξερευνήστε τη σύγχρονη και ιστορική πρωτεύουσα του και στη συνέχεια κάντε ηλιοθεραπεία σε μια από τις όμορφες παραλίες του

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι ιδανικές εποχές για να ανακαλύψετε αυτό το γαλήνιο και συναρπαστικό νησί. Η πρωτεύουσα, Mahon (Maó), είναι ένας συναρπαστικός προορισμός από μόνος του, με ένα υπέροχο σκηνικό πάνω από το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου. Η τοποθεσία εξηγεί την πλούσια ιστορία της, από το μυστήριο της Εποχής του Χαλκού έως το βρετανικό ναυτικό φρούριο.

Η Μινόρκα συχνά αναφέρεται ως το «νησί των ανέμων», λόγω των βόρειων ισχυρών της ανέμων και το 1993 ανακηρύχθηκε «Απόθεμα Βιοσφαίρας» από την UNESCO λόγω του φυσικού της πλούτου, καθώς παρέζει οικοτόπους για 220 είδη πτηνών και 1.000 είδη φυτών.

Επισκεφθείτε τον εντυπωσιακό προστατευόμενο υγρότοπο Parc Natural S’Albufera des Grau που βρίσκεται 15 χλμ. από τη Μαό και φιλοξενεί πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Αν και μικρότερη από τη γειτονική της και κοσμοπολίτικη Μαγιόρκα κινείται σε χαλαρούς ρυθμούς ενώ βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο των Βαλεαρίδων και ολόκληρης της Ισπανίας. Αποτελεί ιδανικό μέρος για εξερεύνηση με τις αμέτρητες παραλίες, τους όρμους, τα φαράγγια και τις σπηλιές.

Το έδαφος της στο νότιο μέρος της είναι καταπράσινο και αγκαλιάζει αμμώδεις παραλίες ανάμεσα στους ψηλούς βράχους της ενώ στο βόρειο μέρος κυριαρχούν οι κόκκινοι βράχοι και οι ερημικές παραλίες.

Στην πρωτεύουσα Μαό υπάρχει έντονο το αρχιτεκτονικό στοιχείο των Άγγλων αποικιοκρατών. Αξίζει να επισκεφθείτε την πλατεία Plaça de S’Esplanada και το γραφικό λιμάνι όπου μπορείτε να γευματίσετε απολαμβάνοντας απίστευτη θέα. Χτισμένη μέσα σε μια σπηλιά η ντίσκο Cava d’en Xoroi στο Cale en Porter εντυπωσιάζει με την επιβλητικότητα της.

Η νυχτερινή ζωή της Μινόρκα χτυπά στην παλιά πρωτεύουσα του νησιού Σιουταδέλια, ενώ η πλατεία Plaça des Born, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και η πλατεία Plaça d’Alfons III ενδείκνυνται για βόλτες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...