Ρόβινι, το γραφικό αλιευτικό λιμάνι της Ιστρίας

Ρόβινι, το γραφικό αλιευτικό λιμάνι της Ιστρίας

Το καλύτερο μέρος στην Κροατία

Το Ρόβινι γοητεύει τους επισκέπτες με τη μεσαιωνική ομορφιά του.

Η παραθαλάσσια πόλη της Κροατίας, είναι χτισμένη στις ανατολικές ακτές της βόρειας Αδριατικής στην χερσόνησο της Ίστριας, και είναι από τις σημαντικότερες πόλεις της Δημοκρατίας της Βενετίας μέχρι το 1797. Το καταπράσινο τοπίο της συνδυάζεται ιδανικά με το γαλάζιο της θάλασσας και η μπαρόκ αρχιτεκτονική της πόλης αποκαλύπτει τη μακραίωνη ιστορία της.

Στο ιστορικό κέντρο αξίζει να επισκεφθείτε τα μπαρόκ παλάτια, το μοναστήρι των Φραγκισκανών, τον καθεδρικό ναό της Αγίας Ευθυμίας και το δημαρχείο της πόλης που χρονολογείται από το 1308 και στεγάζεται σε ένα παλάτι πραιτοριανών.

Η παλαιά πόλη αποτελεί από το 1963 μνημείο πολιτισμού ενώ στη κεντρική πλατεία βρίσκεται ο πύργος του ρολογιού, οποίος χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Η Καμάρα του Μπάλντι, από τα κορυφαία αξιοθέατα του Ρόβινι χρονολογείται από το 1680 και βρίσκεται κοντά στην αποβάθρα.

Περιπλανηθείτε στα στενά σοκάκια γεμάτα με γραφικά καφέ και μαγαζιά με άγρια σπαράγγια και δοκιμάστε τις περίφημες τρούφες που καλλιεργούνται στην περιοχή.

Το Ρόβινι αποτελεί ακόμη αναρριχητικό παράδεισο για τους λάτρεις των εξτρίμ σπορ ενώ ενδείκνυται για ρομαντικές βόλτες με ποδήλατο στο στην παλιά πόλη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...