Μοντερόσο αλ Μάρε, ένα καρτ-ποστάλ από εικόνες

Μοντερόσο αλ Μάρε, ένα καρτ-ποστάλ από εικόνες

Μεσαιωνικά σοκάκια που μυρίζουν βασιλικό, πολύχρωμα σπιτάκια, απόκρημνα βράχια και ένα μαγευτικό τοπίο από την αμμώδη, βοτσαλωτή παραλία Fegila

Το Monterosso al Mare είναι το μεγαλύτερο, πιο πυκνοκατοικημένο και παλαιότερο χωριό του Cinque Terre, που χρονολογείται από τον ένατο αιώνα. Το γραφικό χωριό αποτελεί ένα από τα πέντε ψαροχώρια που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στις βραχώδεις ακτές της Λυγερίας.

Το στενό ανάμεσα στη θάλασσα και το βουνό, που βρίσκεται κατά μήκος του παράκτιου τόξου του υπέροχου κόλπου των Ποιητών, χωρίζεται σε δύο μέρη: την περιοχή της Φηγείνας, σχετικά μοντέρνα και τουριστική και το παλιό χωριό.

Στο χωριό, ως μάρτυρας του παρελθόντος, υπάρχει το Κάστρο, με τους επιμήκεις τοίχους του που περιλαμβάνει τους στρογγυλούς πύργους, τον πύργο Aurora με θέα στη θάλασσα και τον μεσαιωνικό πύργο στην πόλη μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή.

Γνωστό για τις λεμονιές, τους γαύρους του και τη ναυτική παράδοση του, αποκαλύπτεται στα μεσαιωνικά απομεινάρια του κάστρου του, ενώ ένας περίπατος στην παλιά πόλη συνοδεύεται από τα μυρωδιά της θάλασσας ανακατεμένη με το λευκό κρασί της περιοχής. Ανακαλύψτε την ομορφιά της ιταλικής Ριβιέρας εξερευνώντας τα μονοπάτια στο Εθνικό Πάρκο Cinque Terre.