Λανθαρότε, πόσο καλά γνωρίζετε πραγματικά αυτό το πανέμορφο νησί;

Λανθαρότε, πόσο καλά γνωρίζετε πραγματικά αυτό το πανέμορφο νησί;

Η τεράστια περιβαλλοντική αξία του νησιού κέρδισε την αναγνώριση της UNESCO το 1993

Ένα νησί με μαύρα και κοκκινωπά βράχια που μαζί με την ήρεμη ατμόσφαιρα, σας κάνουν να νιώθετε σαν να βρίσκεστε σε διαφορετικό πλανήτη.

Τα κάτασπρα σπιτάκια, οι ατέλειωτες παραλίες, το ηφαιστειογενές τοπίο και η ανέγγιχτη φυσική ομορφιά του Λανθαρότε καθιστούν το νησί ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό.

Το μαύρο νησί όπως χαρακτηρίζεται, βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, 150 χλμ. από τις ακτές τις Αφρικής και είναι ένα από τα επτά νησιά των Καναρίων νήσων που αποτελούν αυτόνομη διοικητική περιοχή της Ισπανίας.

Το Λανθαρότε οφείλει το όνομα του στον Γενουάτη ναυτικό Λανσελότο Μαροτσέλο και είναι διάσημο για το κρασί του. Είναι το μόνο νησί στον κόσμο που έχει ανακηρυχτεί στο σύνολό του από την UNESCO ως Απόθεμα Βιόσφαιρας.

Το μαγευτικό και συνάμα επιβλητικό τοπίο του νησιού απεικονίστηκε στο έργο του ζωγράφου και γλύπτη Σέζαρ Μανρίκε που γεννήθηκε και έζησε εκεί. Πρόκειται για ένα τόπο επίπεδο και ολόμαυρο από την πετρωμένη λάβα και διαθέτει πολλά φυσικά πάρκα υπό προστασία και ανενεργά ηφαίστεια.

Η πρωτεύουσα του νησιού, Arecife εντυπωσιάζει με τα γραφικά της σοκάκια, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε τη λίμνη El Golfo με την πλούσια βλάστηση.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει βόλτες με καμήλες πάνω σε ηφαίστεια στο Εθνικό πάρκο Τιμανφάγια, να ανακαλύψει ευκαιρίες στην αγορά της Teguise και να δειπνήσει σε εστιατόρια μέσα σε ηφαιστειακά σπήλαια στο Χαμέος ντελ Άγκουα.

Στα θέρετρα Puerto del Carmen, στη Playa Blanca και στο Costa Teguise βρίσκονται οι πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού ενώ νότια στη Famara βρίσκεται μία ονειρική παραλία λευκής άμμου με σμαραγδένια νερά.

Στην παλιά πρωτεύουσα του Λανθαρότε θα κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο με ορισμένα από τα κτίρια της να χρονολογούνται από το 1455 όπως η εκκλησία της πόλης Nuestra Señora de Guadalupe και το Palacio de Marqués.