Καδακές, η πόλη που αποτέλεσε έμπνευση για τον Σαλβαδόρ Νταλί

Καδακές, η πόλη που αποτέλεσε έμπνευση για τον Σαλβαδόρ Νταλί

Τι να δείτε και να κάνετε στις διακοπές σας

To Καδακές αποτελεί μια από τις ωραιότερες παραθαλάσσιες πόλεις της Costa Brava της Ισπανίας - αλλά και έμπνευση για πολλές από τις φημισμένες δημιουργίες του σουρεαλιστή ζωγράφου Σαλβαντόρ Νταλί.

Το ψαροχώρι της βόρειας Καταλονίας στην Ισπανία μετατράπηκε σε κοσμοπολίτικο θέρετρο στις αρχές του 20ού αιώνα και το όνομά του προέρχεται από το Cap de Quers, δηλαδή ακρωτήρι των βράχων.

Στα μαγευτικά καταγάλανα νερά του φιλοξένησε τους διανοούμενους και τους καλλιτέχνες της εποχής, αποτελώντας έμπνευση όχι μόνο για τον Σαλβαδόρ Νταλί, αλλά και για τον Μαρσέλ Ντυσάν και τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Μάλιστα στεγάζει και το πρώην σπίτι και νυν μουσείο του σουρεαλιστή Νταλί με τα τεράστια λευκά αυγά στην σκεπή του.

Κάθε Αύγουστο πραγματοποιείται το διεθνές φεστιβάλ μουσικής του Καδακές ενώ στο εθνικό πάρκο Cabo de Creus ο επισκέπτης συναντά ένα μεγάλο αριθμό σπάνιων φυτών και ζώων.

Στη βραχώδη ακτογραμμή, οι μικροί και απόμεροι κόλποι αποτελούν πρώτης τάξεως απόδραση με σκάφος και τα διάφανα νερά αποζημιώνουν τον επισκέπτη. Περπατήστε στα στενά και απότομα δρομάκια του χωριού που οι Καταλανοί χαρακτηρίζουν ως το «μαργαριτάρι της Costa Brava».

Εξερευνήστε τις άγριες ακτές του Cap de Creus και τα ανεξερεύνητα μονοπάτια και απολαύστε την εκπληκτική θέα στο γαλαζοπράσινο της Μεσογείου.