Βάθεια, στην καρδιά της Λακωνικής Μάνης

Βάθεια, στην καρδιά της Λακωνικής Μάνης

Χτισμένη στην κορυφή λόφου, σαν ακρόπολη

Η Βάθεια είναι χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου. Πύργοι και πυργόσπιτα παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή και θυμίζουν πως κάποτε το μέρος αυτό υπήρξε οχυρό ισχυρό.

Η λιτή όψη της που εκπέμπει δύναμη έχει αποτυπωθεί σε πολλές φωτογραφίες, καθώς ο οικισμός είναι από τους πιο πολυφωτογραφημένους της περιοχής.

Η Βάθεια άκμασε τον 19ο αιώνα και στη συνέχεια πέρασε στην παρακμή και την εγκατάλειψη. Η αναστήλωση ερειπωμένων κτισμάτων της, τη δεκαετία του 1980, της έδωσε νέα πνοή με κατεύθυνση την τουριστική ανάπτυξη. Η ιστορία της ωστόσο έχει ρίζες βαθιές και σε ιστορικές πηγές αναφέρεται από τα μέσα του 16ου αιώνα.

Σήμερα, ο επισκέπτης που βαδίζει στα σοκάκια της νιώθει σαν να επισκέπτεται ανοιχτό μουσείο, τόσο ζωντανή είναι η παρουσία του παρελθόντος της Βάθειας στη σημερινή καθημερινότητά της.

Συνδυάστε την επίσκεψη στη Βάθεια με μια βόλτα στο παραδοσιακό χωριό Άλικα αλλά και την παραθαλάσσια Κυπάρισσο. Πόρτο Κάγιο και Μαρμάρι προσκαλούν το βλέμμα να ατενίσει τη θάλασσα, έχοντας χορτάσει από τα βουνά και τις αυστηρές γραμμές της εκθαμβωτικής λακωνικής Μάνης.

3
σχόλια
 1. avatar ΔΟΝΑΤΟΣ

  Πολύ όμορφη η Βάθεια και όλα τα άλλα μέρη που περιγράφεται αλλά όλη η Λακωνική Μάνη έχει εξίσου υπέροχα χωριά και παραλίες δεν είναι μόνο η Βάθεια!!!

 2. avatar Ελένη Κούβαρη

  Παντρεύτηκα στη Βάθεια το καλοκαίρι του 2015. Ο σύζυγος μου κατάγεται από εκεί κι έχουμε έναν πύργο του 1894 μέσα στον παραδοσιακό οικισμό.
  Σας ευχαριστούμε πολύ για το εξαιρετικό δημοσίευμα και τις υπέροχες φωτογραφίες.!!!

 3. avatar Γιώτα ‘Αγης Τσέλαλη

  Υπέροχες φωτογραφίες - Υπέροχος Τόπος. Αν μπορούσαμε να ζούσαμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής, ταξιδεύοντας... ταξιδεύοντας στη Μάνη.... και ου μόνον. Αλλά η Μάνη είναι Μωρηάς…… Γ.Α.Τσέλαλη αρχαιολόγος ιστορικός. Ετσι ταξίδεψα κι επιθυμώ να συνεχίσω δια βίου...….

Παρακαλούμε περιμένετε ...