Ταξίδι στη Ρόντα, στη «λευκή πόλη» των ταυρομάχων

Ταξίδι στη Ρόντα, στη «λευκή πόλη» των ταυρομάχων

Είναι ο τρίτος πιο επισκέψιμος προορισμός στη νότια Ισπανία

H Ρόντα είναι μια γραφική πόλη που στέκει αγέρωχη από τον 9ο αιώνα, σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 750 μέτρων. Πρόκειται για μια από τις πιο παλιές πόλεις της Ισπανίας και τα λευκά σπίτια και οι απόκρημνοι γκρεμοί αποτελούν το σήμα κατατεθέν της.

Βρίσκεται στην επαρχία της Μάλαγα στην Ανδαλουσία και τη διασχίζει ο ποταμός Guadalevín χωρίζοντάς της στα δύο. Η πόλη κουρνιάζει πάνω στο φαράγγι El Tajo που ξεπερνάει τα 100 μέτρα σε ύψος.

Τρεις επιβλητικές γέφυρες συνδέουν τις δυο πλευρές της πόλης διευκολύνοντας την πρόσβαση των κατοίκων. Η Puente Nuevo ή αλλιώς Νέα Γέφυρα είναι η ψηλότερη με ύψος 120 μέτρων και η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1793. Οι άλλες δύο είναι η Ρωμαϊκή Γέφυρα και η παλιά Γέφυρα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την αρχαιότερη ίσως αρένα ταυρομαχιών της Ισπανίας, τη Plaza de toros. Κατασκευάστηκε το 1779 και αποτελεί μια από τις πιο κομψές κατασκευές τέτοιου είδους σε ολόκληρη τη χώρα.

Η αρένα διαθέτει πέντε σειρές θέσεων σε κάθε ένα από τα δύο επίπεδα, 136 κολόνες που σχηματίζουν 68 αψίδες, πέραν αυτών που ανήκουν στο βασιλικό θεωρείο και μια δίρριχτη στέγη με αραβικά κεραμίδια.

Η υπέροχη θέα από τα φρούριο της πόλης, τα μεσαιωνικά σπίτια και τα πανέμορφα παλάτια μεταφέρουν τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή.

Στη πόλη διοργανώνεται και το τριήμερο φεστιβάλ Φέρια Γκογέσα με άρματα εποχής, ταυρομάχους, φλαμέγκο και διαγωνισμούς μουσικής και χορού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...