Γραφικές εικόνες στη Χαϊδελβέργη

Γραφικές εικόνες στη Χαϊδελβέργη

Πολύ κοντά στα σύνορα με την Γαλλία, στην περιοχή της Βάδης-Βυρτεμβέργης, έγινε σημαντικό κέντρο της Γερμανίας από τον 12ο περίπου αιώνα

Η Χαϊδελβέργη μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Γερμανίας, είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Neckar και ανήκει στο Baden Württemberg, που βρίσκεται γεωγραφικά στο βορειοδυτικό άκρο αυτού του κράτους. Στο παρελθόν, ήταν κέντρο της πόλης του γερμανικού ρομαντισμού και σήμερα είναι μια δημοφιλής πόλη που προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο. Το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, το οποίο ιδρύθηκε το 1386 μ.Χ. είναι το παλαιότερο στη Γερμανία.

Οι ντόπιοι εκτιμούν την παγκόσμια φήμη της στην ομορφιά και την ειδυλλιακή της τοποθεσία, καθώς βρίσκεται στον ποταμό Neckar στην καρδιά του τριγώνου Rhein Neckar, αλλά και την ποιότητα ζωής που προσφέρει η πόλη. Αυτή η κοσμοπολίτικη, φιλική, ανθρώπινη και ζωντανή πανεπιστημιακή πόλη αποτελείται από 15 διαφορετικές γειτονιές και είναι ιδιαίτερα ελκυστική για οικογένειες, σπουδαστές, δημιουργούς, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και ερευνητές.

Τι να δεις...

Κάστρο Χαϊδελβέργης

Το κάστρο της Χαϊδελβέργης είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη της πόλης και σίγουρα προσφέρει την καλύτερη θέα. Αποτελείται από πολλά τμήματα που μπορούν να επισκεφθούν το κοινό καθώς και από καταπληκτικούς κήπους που το περιβάλλουν. Μπορείτε να ανεβείτε στο κάστρο με τελεφερίκ, το οποίο κοστίζει 7 ευρώ ή να περπατήσετε περίπου 15 λεπτά (1 χιλιόμετρο) από την κεντρική πλατεία.

Παλιά γέφυρα Χαϊδελβέργης

Αυτή η όμορφη γέφυρα συνδέει τη μια πλευρά της πόλης με την άλλη και από εδώ μπορείτε επίσης να πάρετε μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες με το κάστρο στο βάθος. Χτίστηκε το 1788 και είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης.

Κεντρική πλατεία

Αυτή είναι η κεντρική πλατεία της πόλης και εδώ θα βρείτε πολλά καφέ, εστιατόρια, καθώς και τη Γοτθική εκκλησία του Αγίου Πνεύματος μαζί με μια κρήνη που χρονολογείται από το 1700!

Hauptstrasse

Ένας από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με πολλά εστιατόρια, καφετέριες και πολλά εμπορικά κέντρα.

Untere Strasse

Μαζί με το Hauptstrasse είναι οι δύο πιο πολυσύχναστοι δρόμοι της πόλης με πολλές επιλογές για καφέ και ψώνια. Περιπλανηθείτε στους δρόμους και απολαύστε αυτή τη γραφική πόλη.