Μάρσασλοκ, το πολύχρωμο ψαροχώρι της Μάλτας

Μάρσασλοκ, το πολύχρωμο ψαροχώρι της Μάλτας

Αν ψάχνετε για ένα ήσυχο μέρος μακριά από τη φασαρία των πολυσύχναστων πόλεων, το Μάρσασλοκ είναι το ιδανικό μέρος για να επισκεφθείτε

Το μικρό και γραφικό ψαροχώρι Μάρσασλοκ (Marsaxlokk, προφέρεται marsa-schlock - το νότιο λιμάνι) βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος της Μάλτας, δίπλα στα Żejtun, Marsaskala και Birżebbuġa.

Ως τουριστικός προορισμός, το Μάρσασλοκ είναι δημοφιλές για την καθημερινή υπαίθρια αγορά του, ενώ διαθέτει τις καλύτερες ψαροταβέρνες στο νησί. Είναι ένα όμορφο μέρος για γαλήνιους περιπάτους γύρω από την ακτή και το λιμάνι καθώς και για τις απομονωμένες και ειδυλλιακές περιοχές κολύμβησης.

Οι ντόπιοι απολαμβάνουν τη νυχτερινή ζωή, ειδικά το καλοκαίρι, όπου μπορείτε να περπατήσετε στον παραλιακό δρόμο, να πάρετε ένα παγωτό καθώς κάνετε τη βόλτα σας και να αφήσετε το θαλασσινό αεράκι να δροσίσει την τυπική θερινή θερμότητα.

Τις Κυριακές, πολλοί Μαλτέζοι επισκέπτονται την αγορά ψαριών Μάρσασλοκ για να αγοράσουν από τα πρωινά αλιεύματα.

Ο τομέας της αλιείας του Μάρσασλοκ

Το ψαροχώρι Μάρσασλοκ είναι το μεγαλύτερο αλιευτικό λιμάνι της Μάλτας. Αυτό συνέβαινε από την αρχαιότητα και σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των ψαριών που πωλούνται στα νησιά αλιεύονται από ψαράδες που προέρχονται από αυτό το χωριό. Τα παραδοσιακά πολύχρωμα αλιευτικά σκάφη Λουζού και η μεγαλύτερη γραμμή του προστατευμένου λιμανιού έχει αποτελέσει αντικείμενο αμέτρητων φωτογραφιών.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι ψαράδες που έρχονται με τα αλιεύματά τους πηγαίνουν τα ψάρια στην αγορά ψαριών στη Marsa - μια εγκατάσταση που άνοιξε πρόσφατα. Από εκεί, οι λιανοπωλητές ψαριών, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και άλλοι συγκεντρώνονται τις πρώτες πρωινές ώρες για να αγοράσουν ψάρια για αναδιανομή. Ωστόσο, τις Κυριακές, τα ψάρια πωλούνται απευθείας στους καταναλωτές από τους ψαράδες από τους πάγκους στην αγορά ψαριών του Μάρσασλοκ.