Υπάρχουν λίγα μέρη στον κόσμο τόσο μαγευτικά όσο η Σαλαμάνκα της Ισπανίας

Υπάρχουν λίγα μέρη στον κόσμο τόσο μαγευτικά όσο η Σαλαμάνκα της Ισπανίας

Με το nickname La Dorada, για τα κτίρια ψαμμίτη που την κάνουν να λάμπει, η Σαλαμάνκα είναι ένας μαγικός προορισμός που μπορεί να υπερηφανεύεται για την ιστορία, τον πολιτισμό, το φαγητό και τα αξιοθέατα

Υπάρχει κάτι μαγικό στη Σαλαμάνκα. Πρόκειται για μια πόλη σπάνιας ομορφιάς, γεμάτη χρυσαφένιο ψαμμίτη, λατινικές επιγραφές και αναγεννησιακό στυλ. Τα μνημειώδη αξιοθέατα είναι πολλά και η εξαιρετική Plaza Mayor είναι αξέχαστη. Αυτή είναι και η πιο ζωντανή πόλη της Καστίλλης, όπου στεγάζεται ένας μαζικός ισπανικός και διεθνής φοιτητικός πληθυσμός που γεμίζει τους δρόμους τη νύχτα και παρέχει στην πόλη τόσο πολλή ζωτικότητα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Σπίτι των Κοχυλιών, που στεγάζει σήμερα τη δημόσια βιβλιοθήκη της πόλης. Χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα και πήρε το όνομά του από τα περίπου 300 κοχύλια που κοσμούν την πρόσοψή του.

Ο νέος καθεδρικός της πόλης που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα φιλοξενεί δύο ιδιαίτερες φιγούρες, ένα δράκο που κρατάει παγωτό χωνάκι κι έναν αστροναύτη. Παρά τα διάφορα σενάρια περί της προέλευσης τους και το μυστήριο που είχε δημιουργηθεί γύρω από αυτό, στην πραγματικότητα οι φιγούρες αποτελούν προσθήκες μετά τη συντήρηση του ναού το 1992.

Το πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκας αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα ακαδημαϊκά κέντρα της Ευρώπης ενώ στην πρόσοψή του βρίσκεται ένας κρυμμένος βάτραχος πάνω σε μια νεκροκεφαλή, που η τοπική παράδοση λέει πως φέρνει καλή τύχη.

Η πλατεία Μαγιόρ του 18ου αιώνα αποτελεί ένα μπαρόκ στολίδι, αποτελούσε παλαιότερα χώρο διεξαγωγής ταυρομαχιών και ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τη γαστρονομική κουλτούρα της πόλης σε κάποιο από τα τοπικά εστιατόρια.