Η απερίγραπτη ομορφιά της λίμνης Παμβώτιδας στα Ιωάννινα

Η απερίγραπτη ομορφιά της λίμνης Παμβώτιδας στα Ιωάννινα

Η μυστηριακή και διαφορετική ατμόσφαιρά τους –για την οποία, άλλωστε, και φημίζονται– είναι ένας από τους λόγους που παρακινούν σχεδόν όλους τους επισκέπτες των Ιωαννίνων να τα προτιμήσουν για ένα ξεχωριστό city break

Σημείο αναφοράς για τα Ιωάννινα και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της η λίμνη Παμβώτιδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θρυλική ιστορία της κυρά Φροσύνης. Μέσα στη λίμνη υπάρχει μικρό νησί, στο οποίο βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, τόπος δολοφονίας του Αλή Πασά. Οι όχθες της είναι πυκνόφυτες, με ιτιές, λεύκες, πλατάνια και καλαμιώνες να συμπληρώνουν την ομορφιά του τοπίου αλλά και να φιλοξενούν πλήθος πουλιών, όπως ερωδιούς και κορμοράνους.

Μια στάση στην ζωντανή καστροπολιτεία των Ιωαννίνων θεωρείται απαραίτητη, καθώς πρόκειται για το αρχαιότερο βυζαντινό κάστρο σε ολόκληρη τη χώρα το οποίο κατοικείται μέχρι και σήμερα. Μόλις περάσετε την μεγάλη πύλη του μια άλλη εποχή γεμάτη μυστικά και θρύλους ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας.

Οι βόλτες στα έρημα, σχεδόν, λιθόστρωτα σοκάκια με τα χαρακτηριστικά κτήρια- σπίτια με τα χρωματιστά παραθυρόφυλλα θα σας γυρίσουν πίσω στο χρόνο, την ώρα που μια επίσκεψη σε κάποιο από τα αξιόλογα μουσεία του θα σας συστήσει στην ιστορία αλλά και τις τέχνες της περιοχής.