Αυλάκι, η παραλία για να κάνετε τα πρώτα σας μπάνια στην Αττική

Αυλάκι, η παραλία για να κάνετε τα πρώτα σας μπάνια στην Αττική

Δείτε τις φωτογραφίες

Η παραλία Αυλάκι είναι κοντά στο Πόρτο Ράφτη και απέχει περίπου 38 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, προς τα ανατολικά.

Τα νερά είναι καταγάλανα και απολαυστικά και η αμμουδερή ακρογιαλιά ενδείκνυται για μικρούς και μεγάλους. Στο σημείο υπάρχει και οργανωμένη πλαζ για όσους επιθυμούν βουτιές με όλα τα κομφόρ. Ακριβώς λόγω του χαρακτήρα της και της τοποθεσίας της, η παραλία του Αυλακίου προσελκύει πολλούς λουόμενους.

Η πολυκοσμία ίσως είναι ένα πρόβλημα που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε εάν επισκεφθείτε το Αυλάκι ώρες και μέρες αιχμής. Όσοι επιλέγουν είτε τις καθημερινές είτε τις πρωινές ώρες, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αμμουδιά και τη θάλασσα με την ησυχία τους.

Εάν δεν προτιμήσετε την οργανωμένη πλαζ, στα δεξιά της υπάρχει η λεγόμενη «μικρή πλαζ», που είναι ελεύθερη παραλία. Υπάρχει επίσης η επιλογή του Καλού Γυαλού με την ομώνυμη ταβέρνα, όπου η παραλία είναι ελεύθερη, ενώ μεταξύ Καλού Γυαλού και πλαζ μπορεί κανείς να βουτήξει στη μεγάλη ελεύθερη παραλία που έχει κάποιες παροχές αλλά χωρίς εισιτήριο.

Εκείνοι που απολαμβάνουν τις βουτιές μπορούν να κατευθυνθούν στα βράχια στην περιοχή Πρασιές, μετά τη μικρή πλαζ. Στο τέλος της βραχώδους παραλίας βρίσκεται και η περιοχή «καμπούρης», όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, με τα βράχια να αποτελούν την πιο όμορφη εξέδρα με θέα τη θάλασσα.