Ο φουτουριστικός πράσινος κήπος της Σιγκαπούρης

Ο φουτουριστικός πράσινος κήπος της Σιγκαπούρης

Ένας από τους πιο δημοφιλείς, ακριβούς αλλά και ασφαλείς προορισμούς της Ασίας που γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουριστών

Η Σιγκαπούρη ήταν στην πρώτη δεκάδα των πιο δημοφιλών πόλεων του κόσμου εδώ και χρόνια.

Είναι μια νησιωτική πόλη-κράτος που βρίσκεται στη νότια ακτή της Μαλαισίας και είναι μια από τις πιο ακριβές και ευημερούσες χώρες στον κόσμο, αλλά ακόμα κι αν ταξιδεύετε με μικρό budget, υπάρχουν πολλά να κάνετε και να δείτε εκεί χωρίς να ξεφύγετε. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της πόλης είναι η συγκρότηση διαφορετικών ασιατικών πολιτισμών και εθνικοτήτων. Από την Chinatown στη Μικρή Ινδία, θα βρείτε πτυχές πολλών διαφορετικών ασιατικών εθνών στη Σιγκαπούρη. Το νησί μπορεί να είναι μικρό, αλλά υπάρχουν τόνοι εκπληκτικών πραγμάτων για να κάνετε, να δείτε και να φάτε ενώ βρίσκεστε εκεί.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατά της, με φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμο, είναι το φουτουριστικό πάρκο Gardens By The Bay. Αποτελούμενο από πανύψηλα δέντρα που μοιάζουν με ουρανοξύστες, γνωστά και ως «Supertrees», προκαλούν δέος στον επισκέπτη της μεγαλούπολης, που μπορεί να τα παρατηρήσει από χιλιόμετρα μακριά.

Το ύψος τους φτάνει έως και τα 50 μέτρα, είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, τσιμέντο και αμέτρητα χοντρά σύρματα που σχηματίζουν τα κλαδιά τους.

Για να παρατηρήσει κανείς από κοντά τα επιβλητικά αυτά τεχνητά δέντρα έχει δημιουργηθεί στο πάρκο ένας ειδικός «αεροδιάδρομος» σε ύψος 22 μέτρων από την επιφάνεια της γης, ο οποίος προσφέρει πανοραμική θέα στους κήπους Gardens By The Bay.

Από τις πιο εντυπωσιακές ώρες για να επισκεφτεί κανείς το πάρκο το σούρουπο και η νύχτα, καθώς τα φωταγωγημένα πανύψηλα δέντρα βάφουν τον ουρανό της Σιγκαπούρης με χρώμα.