Ερμιόνη, η «πόλη-νησί»

Ερμιόνη, η «πόλη-νησί»

Η πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη της Αργολίδας, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, στις δύο πλευρές μια στενής λωρίδας γης, στο ανατολικό «δάχτυλο» της Πελοποννήσου

Την Ερμιόνη την αποκαλούν «πόλη-νησί», καθώς συνδυάζει μοναδικά την αρμονία και την ατμόσφαιρα ενός νησιού με μία στεριανή πόλη.

Βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Αργολίδας, 85 χλμ. μακριά από το Ναύπλιο και δύο ώρες οδικώς από την Αθήνα. Η θάλασσα που την αγκαλιάζει από δύο πλευρές σχηματίζει βόρεια το λιμάνι, που είναι κατ ΄εξοχήν εμπορικό κέντρο της πόλης και στο νοτιά τα Μαδράκια.

Η ιστορία της πανέμορφης Ερμιόνης χάνεται στα βάθη των χρόνων. Χτισμένη και ξαναχτισμένη στο ίδιο μέρος, κατοικείται σχεδόν και χωρίς διακοπή τουλάχιστον από το 3000 π.Χ.. Ο Όμηρος στις αναφορές του, μεταξύ άλλων στην Ιλιάδα αναφέρει τη συμμετοχή της στον Τρωικό πόλεμο.

Η Ερμιόνη είναι ένας δημοφιλής προορισμός, που τα έχει όλακι ενδείκνυται για όλες τις εποχές του χρόνου, κυρίως, όμως, την άνοιξη και το καλοκαίρι. Απέναντί της βρίσκεται η κοσμοπολίτισσα Ύδρα.