Tο θρυλικό ξενοδοχείο Burgenstock στην καρδιά της κεντρικής Ελβετίας

Tο θρυλικό ξενοδοχείο Burgenstock στην καρδιά της κεντρικής Ελβετίας

Στέκει επιβλητικό στις όχθες της λίμνης από τον 19ο αιώνα

Το Burgenstock άνοιξε για πρώτη φορά το 1873 στην κορυφογραμμή του βουνού Burgensberf, 500μ. πάνω από τη λίμνη της Λουκέρνης, και ήταν ένας μαγνήτης για τους πλούσιους και διάσημους Ευρωπαίους, όπως τα αστέρια του Χόλιγουντ κατά τη χρυσή εποχή του. Η Audrey Hepburn παντρεύτηκε τον Mel Ferrer στο παρεκκλήσι του Burgenstock το 1954. Η Σοφία Λόρεν και ο σύζυγός της ήρθαν στη δεκαετία του 1960 και έγιναν μακροχρόνιοι κάτοικοι στη Villa Daniela.

Μιλώντας με αριθμούς η ριζική ανακαίνισή του υπολογίζεται ότι κόστισε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το resort αποτελείται από τέσσερα ξενοδοχεία για όλα τα γούστα, ένα υπερσύγχρονο κέντρο υγείας και ευεξίας, 9 εστιατόρια και μπαρ, 67 σουίτες- κατοικίες, ένα αλπικό σπα 10.000 τ.μ. και μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων όπως γήπεδο γκολφ, τένις κ.α.

Το Burgenstock Resort είναι ένα «κολάζ» ξενοδοχείων, το καθένα με την δική του ταυτότητα, που συνδυάζει το μεγαλείο της αισθητικής του 19ου αιώνα με τις καθαρά μοντέρνες γραμμές του σήμερα.

Το 10όροφο κτήριο σε σχήμα κύβου που φιλοξενεί το 5* Bürgenstock Hotel –μια υπερπολυτελής κατασκευή που συνδυάζει το ιταλικό μάρμαρο με τον ελληνικό χαλαζία– έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την Belle Epoque αισθητική του Palace Hotel, ακόμη κι αν μοιράζονται ένα ονειρικό λόμπι με τεράστια γυάλινα παράθυρα και θέα στη λίμνη που κόβει την ανάσα.

Πιο διακριτική και ήρεμη επιλογή αποτελεί το Waldhotel, με θέα στα καταπράσινα λιβάδια, ενώ το Taverne 1879 θυμίζει πολύ έντονα σαλέ. Τέλος, ένα «δίκτυο» από ευρύχωρες και με πανοραμική θέα βεράντες στους εξωτερικούς χώρους του resort δημιουργεί την αίσθηση ότι ο επισκέπτης βρίσκεται… στον αέρα!

Από τα πιο χαρακτηριστικά του σημεία, ωστόσο, δεν είναι άλλο από το Alpine Spa, ένας χώρος απόλυτης χαλάρωσης και ευεξίας, που απλώνεται σε μια έκταση 10.000 τ.μ. Πρόκειται για ένα από τα πιο αναμενόμενα openings στην Ελβετία, που είναι «ντυμένο» από ξύλινες επιφάνειες δρυός συνδυασμένες ιδανικά με το στοιχείο της πέτρας.

Η ατμοσφαιρική αισθητική τονίζεται περισσότερο με τα αναμμένα κεριά, ενώ οι ζεστές αποχρώσεις και τα άνετα σαλόνια με το τζάκι προδιαθέτουν για μια άκρως χαλαρωτική και οικεία εμπειρία αναζωογόνησης. Μία σειρά από σάουνες και ατμόλουτρα με θέα στη λίμνη που κόβει την ανάσα, αποτελούν και τον απόλυτη πρωταγωνιστή του σπα.

Τέλος, οι εσωτερικοί του χώροι διακρίνονται για τις γήινες αποχρώσεις που ηρεμούν το βλέμα και την διακριτική πολυτέλεια που τους χαρακτηρίζει, ενώ έχουν αναδιαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Τιμή: Burgenstock Hotel: από 630 ευρώ/ δίκλινο, Waldhotel: από 310 ευρώ/ δίκλινο, Palace Hotel: 260 ευρώ/ δίκλινο, Taverne 1879: από 220 ευρώ/ δίκλινο