Η άγνωστη πόλη Ανεσί της Γαλλίας που αποτελεί κρυφό διαμάντι για όποιον επιλέξει να την επισκεφθεί

Η άγνωστη πόλη Ανεσί της Γαλλίας που αποτελεί κρυφό διαμάντι για όποιον επιλέξει να την επισκεφθεί

Ιδρύθηκε από τους πρίγκιπες της Σαβοΐας στο κέντρο της ομώνυμης λίμνης

Φωλιασμένο από τη βορειοδυτική ακτή της ομώνυμης λίμνης, το Ανεσί είναι το στολίδι της περιοχής Haute-Savoie, το οποίο εξακολουθεί να διαθέτει πολυάριθμα κτίρια του 16ου και του 17ου αιώνα, που τώρα ζωγραφίζονται σε αποχρώσεις του ροδακινί και του τριανταφυλλί. Τα κανάλια περνούν μέσα από την πόλη, με αποτέλεσμα το Ανεσί να κερδίζει τη φήμη των «Βενετικών Άλπεων».

Η λίμνη της πόλης είναι η πιο καθαρή στην Ευρώπη και ένας παράδεισος για τους λάτρεις της ποδηλασίας και των καταδύσεων καθώς συνδυάζει την άγρια ομορφιά που αποζητούν οι λάτρεις των σπορ. Παράλληλα, προσφέρεται για ήρεμους περιπάτους μέσα στο δάσος.

Το ιστορικό μνημείο Palais de l’Ile που δεσπόζει στο κέντρο της, χτισμένο μέσα στο νερό αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της πόλης.

Η Ανεσί μοιάζει με τη Βενετία λόγω των καναλιών της και αποτελεί σπουδαίο πολιτιστικό κέντρο και έναν από τους πλέον τουριστικούς προορισμούς της ευρύτερης περιοχής.

Μπορείτε να ταξιδέψετε εκεί είτε κατευθείαν αεροπορικώς στο αεροδρόμιο της πόλης είτε με πτήση από Ελλάδα προς Γενεύη ή Λυόν και από εκεί με λεωφορείο, τρένο ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.