Hallstatt, το κρυμμένο μυστικό της Αυστρίας

Hallstatt, το κρυμμένο μυστικό της Αυστρίας

Ένας ταξιδιωτικός οδηγός για την πιο φωτογενή πόλη της Αυστρίας

Είναι αναμφισβήτητα το πιο φωτογενή χωριό της Αυστρίας. Χτισμένο κατά μήκος της δυτικής όχθης της ορεινής λίμνης Hallstattersee, η πόλη αποτελείται από ειδυλλιακές ημι-ξύλινες κατασκευές.

Βρίσκεται σε μια περιοχή πλούσια σε ιστορία και αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου πολιτιστικού τοπίου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Καλώς ήλθατε στο Hallstatt της Αυστρίας!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

@salzwelten_official ??????

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ????? ??? (@suzanglt) στις


Hallstatt, Αυστρία - Σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη

Το Hallstatt είναι κάτι περισσότερο από μια όμορφη πόλη. Στην πραγματικότητα είναι το παλαιότερο κατοικημένο χωριό της Ευρώπης, που χρονολογείται από την εποχή του σιδήρου. Ο πρώιμος πολιτισμός της εποχής του σιδήρου από το 800 έως το 400 π.Χ. είναι γνωστός ως ο πολιτισμός του Hallstatt, εποχή που χαρακτηρίζεται από τη γεωργία και τη μεταλλουργία, το μακρύ εμπόριο με τις μεσογειακές κουλτούρες και την άνοδο των τάξεων ελίτ και την κοινωνική διάκριση.

Το Hallstatt - που σημαίνει "τόπος αλατιού" - έχει τα παλιότερα ορυχεία αλατιού στον κόσμο. Χάρη στη βιομηχανία αλατιού, η πόλη γρήγορα αναπτύχθηκε και έγινε πλούσια. Το αλάτι υπήρξε πάντα ένα σημαντικό εμπόρευμα, περισσότερο στις προϊστορικές εποχές, καθώς είχε χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση του κρέατος.

Τις τελευταίες δεκαετίες, όμως, η φήμη του Hallstatt προέρχεται κυρίως από τη φυσική του ομορφιά. Στεγασμένο ανάμεσα σε λίμνη και βουνά (θα μπορούσατε να πείτε ότι αγκαλιάζουν τη λίμνη), αυτή η τέλεια μικρή πόλη έγινε εύκολα ένας από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς καθώς και ένας χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Η εισροή τουριστών ενίσχυσε περαιτέρω την οικονομία του Hallstatt, δημιουργώντας τουριστικά αξιοθέατα και ανέσεις.

Παρόλο που μπορείτε να δείτε ένα μεγάλο μέρος του Hallstatt μέσα σε λίγες μέρες, καλύτερα να μείνετε λίγο περισσότερο.

Η πόλη μπορεί να είναι συμπαγής - μπορείτε να περπατήσετε από άκρο σε άκρο σε λιγότερο από μισή ώρα - αλλά υπάρχουν πολλά να δείτε μέσα στην πόλη και στη γύρω περιοχή. Περάστε τουλάχιστον δύο ημέρες για να δείτε όλες τις όμορφες γωνιές του Hallstatt.