Εζ, η πιο όμορφη αλλά άγνωστη πόλη στη γαλλική ριβιέρα

Εζ, η πιο όμορφη αλλά άγνωστη πόλη στη γαλλική ριβιέρα

Είναι τόσο μικρή που για να επισκεφθείτε ολόκληρη την πόλη θα χρειαστείτε μόνο μερικές ώρες

Η γαλλική Ριβιέρα δεν χρειάζεται εισαγωγή. Είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Οι Κάννες, το St. Tropes ή το Μονακό είναι διάσημοι ως θερινοί προορισμοί για πολλές διασημότητες.

Εμείς, με τη σειρά μας, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε μια διαφορετική προσέγγιση. Αντί να παρουσιάσουμε τα προφανή, δημοφιλή σημεία, διερευνήσαμε την περιοχή για να βρούμε κάτι μοναδικό. Και ανακαλύψαμε ότι αυτή η όμορφη ακτή κρύβει εκπληκτικά πολύτιμα μέρη - μαγευτικές μικρές πόλεις, σχεδόν άγνωστες, χωρίς ορδές τουριστών. Ένα από αυτά είναι η πόλη Εζ - όμορφα τοποθετημένη σε έναν απότομο λόφο με θέα στην έντονα καταγάλανη θάλασσα της Μεσογείου.

Πώς να φτάσετε στην Εζ

Η Εζ είναι μια μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στη Νίκαια και το Μονακό. Για να φτάσετε εκεί είναι εξαιρετικά εύκολο, φθηνό και βολικό. Μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο και να φτάσετε απευθείας στην πόλη από τη Νίκαια σε περίπου 40 λεπτά. Δεν θα κοστίσει περισσότερο από 2 ευρώ. Στο δρόμο μπορείτε να θαυμάσετε την όμορφη θέα προς στην ακτή και τα πολύχρωμα σπίτια της Ριβιέρας. Το ταξίδι είναι πολύ ευχάριστο. Είναι υπέροχο να επισκεφτείτε τέτοια μέρη σε χαμηλή τουριστική περίοδο, καθώς έχει μια πιο οικεία αίσθηση και είναι σίγουρα λιγότερο θορυβώδες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Exotic garden of Èze. Jardins exotique d’Èze. © Vladone / iStockphoto

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη French Riviera Guide (@frenchrivieraguide) στις

Τι να δείτε στην Εζ

Το πρώτο πράγμα που θα δείτε μετά την είσοδό σας στην παλιά πόλη είναι η μεσαιωνική εκκλησία του Τιμίου Σταυρού - Chapelle de la Sainte Croix. Χρονολογείται από τις αρχές του 14ου αιώνα και είναι το παλαιότερο κτίριο του χωριού.

Όταν επισκεφθείτε την εκκλησία, κατευθυνθείτε για να δείτε τους εξωτικούς κήπους γεμάτοι με σουκλένια και κάκτους. Ο ίδιος ο κήπος δεν θα ήταν τίποτα ιδιαίτερο, ωστόσο, αυτό που το καθιστά τόσο καταπληκτικό είναι η θέα - ο συνδυασμός των εξωτικών φυτών με τις κόκκινες κεραμοσκεπές της παλιάς πόλης και την τυρκουάζ μεσογειακή θάλασσα στο βάθος κάνουν το μέρος να μοιάζει παραμυθένιο. Η απίστευτα όμορφη θέα, ίσως είναι ότι καλύτερο έχετε δει στη γαλλική Ριβιέρα. Η χρέωση εισόδου στους κήπους είναι 6 ευρώ (7 δολάρια), αλλά αξίζει τον κόπο.

Μετά την έξοδο από τους κήπους, περπατήστε στο λαβύρινθο των μικρών στενών δρόμων της Παλιάς Πόλης. Αυτό το μέρος είναι εξαιρετικά ωραίο, έχει την τυπική μεσαιωνική ατμόσφαιρα και ο τρόπος με τον οποίο τα κτίρια συνδέονται με τους βραχώδεις τοίχους του γκρεμού είναι απίστευτο. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε ένα γεύμα.