Λα Γκομέρα, το χτυποκάρδι των Κανάριων Νήσων

Λα Γκομέρα, το χτυποκάρδι των Κανάριων Νήσων

Σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους γείτονές της, η Λα Γκομέρα είναι ένα καταπράσινο νησί με δικές της ηφαιστειακές δονήσεις

Η Λα Γκομέρα είναι το έκτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων στον Ατλαντικό ωκεανό, δυτικά των βορειοαφρικανικών ακτών και αποτελεί ιδανικό προορισμό διακοπών για τους λάτρεις της φύσης.

Λέγεται πως είναι το νησί απ’ όπου ο Χριστόφορος Κολόμβος ξεκίνησε τα περιπετειώδη ταξίδια του.

Το ηλιόλουστο νησί, που στα αραβικά σημαίνει «μικρός δαυλός» συνθέτει έναν ιδανικό προορισμό απόδρασης, με αξιοθέατα που περιλαμβάνουν εντυπωσιακές παραλίες, μονοπάτια πεζοπορίας σε τροπικά βουνά και πυκνά δάση.

Αιχμηροί βράχοι προβάλλουν πάνω από απότομες πλαγιές, ενώ οι λόφοι έχουν πεζούλες όπου υπάρχουν φοίνικες και αναρριχητικά φυτά.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μυστηριώδες Εθνικό πάρκο Γκαραχονέι, που προστατεύεται από την UNESCO ή την ορεινή περιοχή Κούμπρε ντε Τσιχέρε.

Ο ταξιδιώτης θα απολαύσει τον ήλιο στη γραφική τοποθεσία Βάγιε Γκραν Ρέι ή στην όμορφη παραλία του Πουέρτο ντε Σαντιάγο.

Το Σαν Σεμπαστιάν, κύρια πόλη και λιμάνι του νησιού, στην ανατολική ακτή, έχει λευκά σπίτια γύρω από μία μικρή παραλία. Η Πλάγια ντε Σαντιάγκο, το μόνο πραγματικό θέρετρο του νησιού βρίσκεται πέρα από τους άγονους λόφους, με παραλία που έχει γκρίζα βότσαλα.