Νησί Λα Πάλμα, ένας παρθένος παράδεισος με φόντο το ηφαιστειακό τοπίο

Νησί Λα Πάλμα, ένας παρθένος παράδεισος με φόντο το ηφαιστειακό τοπίο

Με πλούσια βλάστηση, παραλίες με μαύρη άμμο και σμαραγδένια θάλασσα

Το Λα Πάλμα είναι ένα νησί εκτός του ομίλου των Κανάριων Νήσων στην Ισπανία. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του κύριου νησιού. Έχει την πέμπτη θέση μεταξύ των επτά Κανάριων Νήσων της Ισπανίας. Από τους εκτιμώμενους 86.000 κατοίκους του νησιού, 18.000 από αυτούς ζουν στην πρωτεύουσα της Santa Cruz de la Palma. Ταξιδεύοντας στο Λα Πάλμα θα δείτε την τροπική ομορφιά στην Ευρώπη.

Στο κέντρο του νησιού δεσπόζει η Λα Καλδέρα ντε Ταμπουριέντε, ένας τεράστιος ηφαιστειακός κρατήρας, με πάνω από 8 χλμ. διάμετρο.

Αξίζει να εξερευνήσει κανείς την άγρια ομορφιά του νησιού κάνοντας πεζοπορία στο Εθνικό πάρκο Καλντέρα ντε Ταμπουριέντε και στα στενά φαράγγια Λος Τίλος. Ακόμη, να κολυμπήσει στα δροσερά νερά της λιμνοθάλασσας Τσάρκο Αζούλ.

Η Σάντα Κρουθ ντε λα Πάλμα είναι η κυριότερη πόλη και μοναδικό λιμάνι του νησιού και εντυπωσιάζει με τα παλιά σπίτια με μπαλκόνια και τα κτίρια του 16ου αιώνα.

Οι καλύτερες παραλίες του ηφαιστειογενούς νησιού με τη μαύρη άμμο είναι το Puerto Tazacorte και το Puerto Naos στη δυτική ακτή του νησιού, το Charco Verde στα νοτιοδυτικά, η παραλία Nogales στα βόρεια και το Los Cancajos στην ανατολική ακτή.