Πόρτλαντ, ένας παράδεισος για τα μικροζυθοποιεία

Πόρτλαντ, ένας παράδεισος για τα μικροζυθοποιεία

Eίχε όλα τα πολιτιστικά πλεονεκτήματα μιας μεγάλης πόλης αλλά την αίσθηση και την προσιτή τιμή μιας μικρής

Το Πόρτλαντ είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στον βορειοδυτικό Ειρηνικό συνδυάζει καταπράσινα πάρκα, μικροζυθοποιεία και έναν από τους μεγαλύτερους ιαπωνικούς κήπους.

Το Πόρτλαντ βρίσκεται βορειοδυτικά της πολιτείας του Όρεγκον στη συμβολή των ποταμών Κολούμπια και Γουίλαμιτ.

Η χαλαρή της ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τις περίπου 70 ζυθοποιίες της την καθιστούν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της μπύρας, που μπορούν να δοκιμάσουν ακόμη και βιολογική μπύρα. Το κέντρο της πόλης είναι πεζοδρομημένο και ενδείκνυται για βόλτες.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Μουσείο Επιστήμης και Βιομηχανίας του Όρεγκον και το διάσημο κήπο Lan Su, έκτασης 5,5 στρεμμάτων που θεωρείται το καλύτερο παράδειγμα παραδοσιακού ιαπωνικού κήπου, εκτός Ιαπωνίας.

Το πάρκο Washington είναι ένας τεράστιος χώρος που καλύπτει περισσότερα από 410 στρέμματα και φιλοξενεί πολλά από τα αξιοθέατα του Πόρτλαντ, όπως ένα ζωολογικό κήπο και ένα μουσείο για παιδιά.

Το Μουσείο Τέχνης του Πόρτλαντ ιδρύθηκε το 1892 και είναι το έβδομο παλαιότερο μουσείο στη χώρα. Είναι διάσημο λόγω της μόνιμης συλλογής του που φιλοξενεί περίπου 42 χιλιάδες έργα τέχνης.