Η παραμυθένια πρωτεύουσα της Αυστρίας

Η παραμυθένια πρωτεύουσα της Αυστρίας

Η εκπληκτική ομορφιά της Βιέννης, τα νόστιμα κέικ και η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά την καθιστούν ιδανικό ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό προορισμό.

Ενώ πίνετε ένα melange (η Βιεννέζικη έκδοση του καπουτσίνο) και γεύεστε την αυθεντική αυστριακή Ζάχερτορτε στο Café Sacher, επισκεφθείτε το μουσείο Belvedereτο για να δείτε το «Kiss» του Gustav Klimt και απολαύστε μια βραδιά στη φημισμένη κρατική όπερα της Βιέννης, κλείνοντας τη νύχτα σας στο Loos Bar, όλα αυτά είναι ένας καλός τρόπος για να δείτε την αυστριακή πρωτεύουσα με άλλη ματιά. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στη Βιέννη υπάρχει επίσης μια αναδυόμενη σκηνή γεμάτη με φαγητό, διασκέδαση, μόδα και τέχνη.

Στο παλιό κέντρο της πόλης Innere Stadt βρίσκονται και τα περισσότερα αξιοθέατα.

Οι δασωμένοι λόφοι του Wienerwald στεφανώνουν την πόλη ενώ ο Δούναβης χωρίζει την πόλη στα δύο.

Ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει στους πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους με τα επιβλητικά κτίρια να στολίζονται μοναδικά για τα Χριστούγεννα. Το άρωμα της κανέλας αρωματίζει την ατμόσφαιρα και το παραμύθι ζωντανεύει με τα καρουζέλ και τις βόλτες με τις άμαξες.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, τον καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου και την περίφημη κρατική όπερα της Βιέννης.

Ο διάσημος πεζόδρομος Groben με τις στολισμένες βιτρίνες ενδείκνυται για βόλτες υπό τους ήχους του Μότσαρτ.

Η λεωφόρος Ringstrasse κυκλώνει το ιστορικό κέντρο και φιλοξενεί μερικά από τα σύμβολα της Βιέννης όπως το κτίριο της αυστριακής Βουλής, το αναγεννησιακό Πανεπιστήμιο της Βιέννης και τα Μουσεία Εφαρμοσμένης Τέχνης, Καλών Τεχνών και Φυσικής Ιστορίας.