Χουακατσίνα, μια πόλη όαση στο Περού

Χουακατσίνα, μια πόλη όαση στο Περού

Μια πόλη θέρετρο, ιδιαίτερα γνωστή για τους ξενώνες της

Βρίσκεται ανάμεσα στους αμμόλοφους του Περού, ο μικρός οικισμός του Χουακατσίνα, ο οποίος επικεντρώνεται γύρω από μια όαση και πανύψηλους φοίνικες.

Πίσω στη δεκαετία του 1960, θεωρήθηκε ότι η κολύμβηση στο νερό εκεί είχε θεραπευτικές δυνάμεις και έγινε ένας πολύ δημοφιλής προορισμός με πλούσιους Περουβιανούς, με σπίτια και ξενοδοχεία που ξεχύνονται γύρω από αυτό.

Το 1980 το νερό που έρεε στη λίμνη σταμάτησε και το 2015 ένα γκρουπ δέκα επιχειρηματιών ανέλαβε δράση προκειμένου να μην αφήσει τη λίμνη να στερέψει. Κατέστρωσαν ένα σχέδιο βάσει του οποίου προχώρησαν στην άντληση υδάτων από ένα κοντινό αγρόκτημα.

Ανακαλύψτε τον μύθο της όασης

Ο θρύλο λέει, ένα νεαρό κορίτσι με την ονομασία Huacay China ερωτεύτηκε έναν πολεμιστή και όταν άκουσε το θάνατό του, άρχισε να κλαίει. Πήγε στο χώρο συνάντησής τους και κοιτάζοντας στον καθρέφτη είδε τον εραστή της. Ήταν τρομοκρατημένος και άρχισε να τρέχει, αλλά πέταξε τον καθρέφτη. Ο καθρέφτης στη συνέχεια πήρε τη μορφή αυτής της λιμνοθάλασσας, και Huacay βυθίστηκε και έγινε γοργόνα.