Μάλμο, η πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Σουηδίας

Μάλμο, η πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Σουηδίας

Η σουηδική πόλη των πάρκων

Το Μάλμο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη Σουηδία. Η χώρα συνδέεται με την κεντρική Ευρώπη με τη γέφυρα του Έρεσουντ, που εκτείνεται μεταξύ του Μάλμο και της Κοπεγχάγης. Εδώ μπορείτε να βρείτε τον ψηλότερο πύργο στη Σουηδία και το παλαιότερο δημόσιο πάρκο στον κόσμο. Εξερευνήστε ένα από τα πολυάριθμα μουσεία και αξιοθέατα και γνωρίστε αυτήν την παράκτια πόλη.

Με πλούσιο πολιτισμό, καταπράσινα πάρκα, γκαλερί τέχνης και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα ετερόκλητα στοιχεία της.

Η περιήγηση ξεκινάει από τη γραφική Παλιά Πόλη και συνεχίζει στο μοντέρνο Δυτικό Λιμάνι με την γέφυρα Έρεσουντ και το επιβλητικού κτιρίου Turning Torso. Πρόκειται για ένα κτίριο ύψους 190 μέτρων με 54 ορόφους που περιστρέφεται κατά 90 μοίρες.

Η Lilla Torg είναι μια μικρή πλακόστρωτη πλατεία στο κέντρο που χρονολογείται από το 1592 και φιλοξενεί τα πιο γνωστά καφέ και εστιατόρια.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την κλειστή αγορά Saluhallen που προσφέρει πιάτα από την παγκόσμια κουζίνα και το κάστρο Malmöhus, το παλαιότερο αναγεννησιακό κάστρο της Σουηδίας.