Το Cudillero είναι το ωραιότερο παραθαλάσσιο χωριό στην Ισπανία

Το Cudillero είναι το ωραιότερο παραθαλάσσιο χωριό στην Ισπανία

Βορειοδυτικά από το Οβιέδο, καθώς το αεροπλάνο πετάει, θα δείτε ένα μικροσκοπικό μικρό ψαροχώρι που ονομάζεται Cudillero, το οποίο είναι κρυμμένο στις άγριες ακτές της Αστούριας

Το Cudillero βρίσκεται στην περιοχή των Αστουριών της Ισπανίας. Θεωρείται γενικά ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ισπανίας.

Εξερευνώντας το Cudillero

Το Cudillero είναι ένα ευχάριστο αλιευτικό λιμάνι στην Costa Verde στην ακτή του Ατλαντικού της Ισπανίας. Αυτή η ακτή είναι δημοφιλής με Γάλλους και Ισπανούς παραθεριστές, αλλά επειδή ο καιρός είναι πιο ευμετάβλητος από τις ακτές της Μεσογείου, είναι σχετικά άγνωστη από την αγγλική τουριστική αγορά. Συνεπώς παρέμεινε σχετικά παρθένο και διατηρεί μια πραγματική τοπική αυθεντικότητα.

Το Cudillero είναι ένα από τα ωραιότερα αλιευτικά λιμάνια σε αυτό το τμήμα της ακτής. Τα πολύχρωμα σπίτια του, μοιάζουν σαν να σκαρφαλώνουν πάνω από τη θάλασσα και την πλακόστρωτη πλατεία. Έχεις την αίσθηση ότι απλώνονται σε ημικύκλιο γύρω από τον κόλπο. Υπάρχουν πολλά μπαρ και καφέ και, φυσικά, εστιατόρια με διάφορα θαλασσινά - πολλά από αυτά γύρω από την πλατεία δίπλα στο λιμάνι.

Αξιοθέατα

Το λιμάνι του Cudillero που βρίσκεται μέσα σε μια τετράγωνη περιτειχισμένη περιοχή είναι γεμάτο με ψαροκάικα, ειδικά τα βράδια, όταν τα σκάφη επιστρέφουν με τα αλιεύματα της ημέρας τους.

Ο φάρος του Cudillero προσφέρει υπέροχη θέα στην ακτή και είναι μια ευχάριστη βόλτα από το χωριό.

Το Playa Aguilar, 3χλμ. ανατολικά του Cudillero, είναι η πλησιέστερη παραλία.

Μέρη για επίσκεψη από κοντά

Το Cudillero βρίσκεται στην άγρια ​​Costa Verde, την «πράσινη ακτή». Ονομάζεται η πράσινη ακτή γιατί οι πρόποδες του βουνού μπαίνουν κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα. Στις παραλίες εκεί που τελειώνει η αμμουδιά ξεκινάνε τα δάση από πεύκο και ευκάλυπτο. Κατά μήκος του δρόμου είναι μια σειρά από ελκυστικά ψαροχώρια.

Το Selgas Palace Estate, 2χλμ. από το Cudillero στο El Pito, είναι ένα ανάκτορο που περιβάλλεται από έναν κήπο επίσημου στυλ, όπως εκείνους που περιβάλλουν πολλούς καταυλισμούς στη Γαλλία. Στο εσωτερικό του υπάρχουν έργα του Goya και του El Greco.

Το μεσαιωνικό κέντρο του Aviles αξίζει επίσης μια επίσκεψη.