Τέσσερις λόγοι για να επισκεφθείτε την Οσάκα

Τέσσερις λόγοι για να επισκεφθείτε την Οσάκα

Ρωτήστε τους περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ιαπωνία και πιθανότατα θα απαντήσουν χωρίς δισταγμό, στο «Τόκιο».

Το ρομαντικό Κιότο ή η τροπική Οκινάουα, βρίσκονται στη λίστα των ταξιδιωτών στην Ιαπωνίας, η οποία σπάνια περιλαμβάνει την Οσάκα. Είναι η τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ιαπωνίας, η οποία όμως συχνά παραβλέπεται από τουρίστες στο εξωτερικό.

Η Οσάκα - που καταστράφηκε από τον βομβαρδισμό του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και ξαναχτίστηκε απροσδόκητα γρήγορα - σίγουρα στερείται της γραφικής αρχιτεκτονικής και του γοητευτικού φυσικού τοπίου άλλων ιαπωνικών πόλεων. Ακόμα και ο διαρκής ρόλος της ως ένα από τα κέντρα οικονομικής διοίκησης της Ιαπωνίας δεν φαίνεται να είναι ένας λόγος για να κάνει τους επισκέπτες να θέλουν να περάσουν λίγο χρόνο στην πόλη αυτή. Γιατί λοιπόν να επισκεφθεί κανείς την Οσάκα;

Θα σας πούμε γιατί - εδώ είναι οι κορυφαίοι 4 λόγοι για να κατευθυνθείτε δυτικά στην Ιαπωνία:

1. Πιάτα που δεν έχετε ξαναφάει πουθενά

Το ψευδώνυμο της Οσάκα είναι - Tenka no Daidokoro (κουζίνα του έθνους) - αναφερόταν αρχικά στην Περίοδο Έντο ως τον κόμβο εμπορίου ρυζιού της Ιαπωνίας. Σήμερα, αναφέρεται στη φήμη του ως παράδεισος της γκουρμέ κουζίνας. Και το okonomiyaki είναι αναμφισβήτητα το πιο διάσημο πιάτο της Οσάκα. Οι πιο τολμηροί diners μπορούν να δοκιμάσουν tessa-sashimi από δηλητηριώδη fugu, ή globefish. Οι πιστοποιημένοι μάγειροι εκπαιδεύονται να αφήνουν μόνο λίγο δηλητήριο για να μην σταματούν την καρδιά του πελάτη.

2. Τα φώτα της μεγαλούπολης και η ζεστασιά της μικρής πόλης

Παρά το γεγονός ότι έχει σχεδόν 3 εκατομμύρια κατοίκους, η Οσάκα καταφέρνει να συνδυάσει την κοσμοπολίτικη ισορροπία με τη γοητεία της χώρας. Επισκεφθείτε τη γειτονιά Umeda για ζωντανή νυχτερινή ζωή μόλις ο ήλιος δύσει. Εάν επιθυμείτε την αστική ποικιλομορφία η Οσάκα είναι ο τόπος για εσάς.

3. Εκδρομές με τη «μηχανή του χωροχρόνου»

Με τη μηχανή του χωροχρόνου θα μεταφερθείτε στην Περίοδο Έντο, μέσα από την επίσκεψη στο «Open Air Museum of Old Japanese Farmhouses» στο πάρκο Hattori Ryokuchi της Οσάκα. Έντεκα αυθεντικές αγροικίες Έντο πάρθηκαν κομμάτι - κομμάτι από διάφορα μέρη της ιαπωνικής υπαίθρου και ξανασυναρμολογήθηκαν σε αυτό το ειδυλλιακό φυσικό πάρκο.

Μπόνους: Η τουριστική κίνηση είναι σχετικά χαμηλή, οπότε είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τον εαυτό του ως το αστέρι μιας ταινίας σαμουράι καθώς μετακινείστε ανάμεσα σε μπαμπού και ρουστίκ αχυρώνες.

4. Spa World

Το «Asian Spa» αποτίει φόρο τιμής στην Περσία και το Μπαλί, ενώ περιλαμβάνει και πολλά είδη ιαπωνικών υπαίθριων πισίνων. Το Spa World διαθέτει επίσης ένα γυμναστήριο, μια πισίνα διασκέδασης, ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό, ένα πέτρινο σπα, ένα σαλόνι, ένα εστιατόριο και το πιο εξυπηρετικό, ένα ξενοδοχείο.