Προετοιμασία για το ταξίδι σας στη Στουτγάρδη

Προετοιμασία για το ταξίδι σας στη Στουτγάρδη

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης μπορούν εύκολα να φτάσουν στο κέντρο της πόλης με το τρένο. Ξεκινά από νωρίς το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Το διάστημα μεταξύ των συρμών είναι 20 λεπτά. Τα εισιτήρια τρένου αγοράζονται σε μηχανήματα αυτόματης πώλησης και κοστίζουν περίπου 3,5 ευρώ. Είναι σημαντικό να επικυρώσετε το εισιτήριο πριν επιβιβαστείτε στο τρένο.

Το σύστημα αστικών μεταφορών αξίζει επίσης τον υψηλότερο έπαινο. Υπάρχουν λεωφορεία, τραμ και μετρό στη Στουτγκάρδη. Τα λεωφορεία ταξιδεύουν στην πόλη ακόμα και τη νύχτα, έχουν σήμα N δίπλα στη διαδρομή.

Οι φίλοι των ταξί πρέπει να θεωρούν ότι οι υπηρεσίες είναι αρκετά ακριβές. Μην εκπλαγείτε αν το κόστος ενός ταξιδιού πέντε λεπτών θα είναι πάνω από 10 ευρώ.

Εκείνοι που ελπίζουν να περιηγηθούν στην πόλη και να εξερευνήσουν τοπικά αξιοθέατα συνιστάται να νοικιάσουν ένα ποδήλατο. Το ημερήσιο ενοίκιο θα κοστίσει περίπου 13 ευρώ.

Οι τουρίστες που συνηθίζουν να ταξιδεύουν με αυτοκίνητο πρέπει να γνωρίζουν ότι πολλοί δρόμοι της ιστορικής περιοχής είναι κλειστοί για τα οχήματα. Μπορείτε να μετακινηθείτε με τα πόδια ή με ποδήλατο, οπότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τη μεταφορά στους δύο τροχούς.

Η Στουτγάρδη θεωρείται μία από τις πιο πράσινες πόλεις στην Ευρώπη. Έχει πολλά τοπικά πάρκα και σχεδόν όλα διαθέτουν μια ειδικά περιοχή για πικνίκ. Πηγαίνοντας στα τοπικά πάρκα, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε εκ των προτέρων τους ισχύοντες κανόνες.

Η Κάρτα της Στουτγάρδης θα ήταν χρήσιμη για τους οπαδούς των εκδρομών. Σας δίνει τη δυνατότητα σε μειωμένες τιμές σε δημοφιλή μουσεία και γκαλερί. Το μόνο μειονέκτημα είναι η έλλειψη εκπτώσεων για τις δημόσιες μεταφορές. Το κόστος μιας κάρτας τριών ημερών είναι περίπου 10 ευρώ.

Τα εισιτήρια σε μουσεία και για ψυχαγωγικές δραστηριότητες είναι καλύτερα να αγοράζονται εκ των προτέρων. Τα Σαββατοκύριακα, υπάρχουν ουρές στα γραφεία κρατήσεων με αποτέλεσμα την απώλεια πολύτιμου χρόνου.

Το φαγητό σε τοπικά εστιατόρια είναι ένα από τα αγαπημένα χόμπι των επισκεπτών της Στουτγάρδης. Με την ευκαιρία, οι χώροι φαγητού δεν θα απογοητεύσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.