Έξι λόγοι για να κάνετε ένα ταξίδι στην πόλη Ερεβάν

Έξι λόγοι για να κάνετε ένα ταξίδι στην πόλη Ερεβάν

Η πρωτεύουσα της Αρμενίας εκτός από οικονομικός προορισμός είναι μία ασφαλής και όμορφη πόλη με αξιοθέατα και καλό φαγητό

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται ένα ταξίδι, τα μέρη που τους έρχονται πρώτα στο μυαλό είναι το Παρίσι, η Ρώμη ή το Λονδίνο. Κι ενώ αυτές είναι όλες οι ωραιότερες πόλεις, η συμβουλή μας για το επόμενο ταξίδι σας είναι να κατευθυνθείτε προς το Ερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας.

Εδώ είναι 6 λόγοι για τους οποίους το Ερεβάν θα πρέπει να είναι ο επόμενος προορισμός σας.

1. Ένα ταξίδι στην πόλη στο Ερεβάν ταιριάζει σε οποιοδήποτε προϋπολογισμό

Τα περισσότερα ταξίδια σε ευρωπαϊκές πόλεις είναι εξαιρετικά ακριβά. Για παράδειγμα, το κόστος ενός ποτού στο Λονδίνο θα μπορούσε να σας εξασφαλίσει μια ολόκληρη βραδιά ποτών στο Ερεβάν. Για να καταλάβετε: μπορείτε να πάρετε μια μπύρα / μισό λίτρο μπύρας σε ένα μπαρ για 400 AMD (€ 0.80), και να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο δίνοντας € 16 / νύχτα για ένα δίκλινο δωμάτιο!

2. Το Ερεβάν διαθέτει εξαιρετικές δημόσιες συγκοινωνίες

Η καλή δημόσια συγκοινωνία είναι απαραίτητη σε κάθε σημαντική πόλη. Το Ερεβάν εξυπηρετείται καλά από λεωφορεία και μαρσούρκια (μίνι λεωφορεία), αλλά ο πιο βολικός τρόπος για να περιηγηθείτε είναι με το μετρό. Κοστολογώντας μόνο 100 AMD (€ 0,20) ανά διαδρομή ανεξάρτητα από την απόσταση, είναι εύκολα ο φθηνότερος τρόπος μεταφοράς στην πόλη. Σταματάει κοντά σε όλα τα hotspots και σε σημαντικούς τομείς ενδιαφέροντος και επειδή υπάρχει μόνο μία γραμμή, δεν υπάρχει περίπτωση να χαθείτε.

3. Το Ερεβάν είναι ευχάριστο

Σε ορισμένες πόλεις επικρατεί απλά ένα χάος. Τα αξιοθέατα βρίσκονται διάσπαρτα και η κυκλοφορία είναι χάλια. Όχι όμως στο Ερεβάν. Όντας μια τόσο μικρή πόλη, σχεδόν όλα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Και σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες, η κίνηση δεν είναι ιδιαίτερα αγχωτική, οπότε το περπάτημα είναι πραγματικά ευχάριστο.

4. Οι Αρμένιοι είναι εξαιρετικά φιλικοί

Για κάποιο λόγο, φαίνεται ότι οι άνθρωποι στις πρωτεύουσες είναι λιγότερο φιλικοί από αυτούς σε μικρότερες πόλεις. Αυτό δεν δεν ισχύει για Ερεβάν. Οι άνθρωποι εκεί είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν σε ότι τους ζητήσετε.

5. Το Ερεβάν είναι εξαιρετικά ασφαλές

Όντας μακριά από τα μέτωπα των θρησκευτικών πολέμων, ο τρόμος δεν αποτελεί θέμα εδώ, και το γενικό έγκλημα είναι επίσης ανύπαρκτο. Είστε πιθανότερο να σας κλέψουν στη Ρώμη, τη Βαρκελώνη, ή το Άμστερνταμ από ό,τι στο Ερεβάν. Είναι μία από τις ασφαλέστερες πρωτεύουσες που έχουμε δει ποτέ.

6. Το Ερεβάν έχει υπέροχο φαγητό

Το αρμενικό φαγητό είναι πλούσιο και γεμάτο, με μπαχαρικά να το κατακλύζουν. Οι λάτρεις του κρέατος μπορούν να χαίρονται για άφθονες ποσότητες μπάρμπεκιου, αλλά υπάρχουν και πολλές επιλογές για χορτοφάγους. Οι επιλογές για φαγητό έρχονται σε όλα τα σχήματα και τις μορφές.