Πίζα, η γενέθλια γη του Γαλιλαίου, του Πουτσίνι και του βασιλιά των μανιταριών, Ταρτούφο

Πίζα, η γενέθλια γη του Γαλιλαίου, του Πουτσίνι και του βασιλιά των μανιταριών, Ταρτούφο

Με ατμοσφαιρικές γωνιές, μεσαιωνικά κτίρια και τον πιο διάσημο κεκλιμένο πύργο

Η Πίζα είναι μια θρυλική πόλη και μία από τις πιο διάσημες σε αυτή την περιοχή της Ιταλίας.

Οι τουρίστες συχνά σταματούν στην Πίζα στη διαδρομή προς τη Φλωρεντία, αλλά είναι μια φανταστική πόλη για να μείνει κανείς διότι προσφέρει πολλά περισσότερα αξιοθέατα εκτός από τον πασίγνωστο κεκλιμένο πύργο.

Βρίσκεται στη δυτική ακτή της Ιταλίας και απέχει μόλις 20 λεπτά από τη Λιγουρία και έχει εξαιρετικές συγκοινωνιακές συνδέσεις με τη Φλωρεντία, το Λιβόρνο και τη Λα Σπέτσια. Με πληθυσμό μόλις 91.000 κατοίκων, είναι μια από τις μικρότερες πόλεις στην περιοχή της Τοσκάνης της Ιταλίας, αλλά είναι ιστορικά μία από τις σημαντικότερες.

Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα η Πίζα συμμετείχε σε διάφορες μάχες και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στους πολέμους και τις διαμάχες μεταξύ των Guelphs και των Ghibellines. Σήμερα η πόλη εξακολουθεί να διατηρεί τα λιμάνια της και αυτό αντιπροσωπεύει μεγάλο μέρος της οικονομίας της, επιπλέον, λόγω των εικονικών κτιρίων όπως ο Πύργος της Πινακοθήκης, η Πίζα έχει μια καλά αναπτυγμένη τουριστική υποδομή.

Για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν την Πίζα, αυτή η πόλη διαθέτει μια φανταστική ποικιλία από όμορφα ιστορικά κτίρια και μάλιστα διαθέτει πάνω από 20 ιστορικές εκκλησίες. Επιπλέον, η Πίζα διαθέτει μερικά μουσεία παγκόσμιας κλάσης και όμορφο τοπίο κατά μήκος από τις όχθες του ποταμού Άρνο. Αυτή η ιστορική πόλη αξίζει πολύ περισσότερο από μια φευγαλέα επίσκεψη και χρησιμεύει ως μια εξαιρετική βάση για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν αυτή την περιοχή της Τοσκάνης.