Ταξίδι στην Αγιουτάγια της Ταϊλάνδης, για να θυμηθείτε τις ημέρες δόξας του παλαιού Σιάμ

Ταξίδι στην Αγιουτάγια της Ταϊλάνδης, για να θυμηθείτε τις ημέρες δόξας του παλαιού Σιάμ

Το κρυμμένο αρχαιολογικό κόσμημα της Ταϊλάνδης

Η Αγιουτάγια είναι γεμάτη βουδιστικούς ναούς, μοναστήρια και αρχαία αγάλματα με μνημειακές διαστάσεις.

Χρονολογείται από το 1350 και πρόκειται που έχει ανακηρυχθεί πολιτιστικό μνημείο και περιλήφθηκε το 1991 στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Εδώ είναι η λίστα με τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε και να δείτε στην Αγιουτάγια:

Wat Chaiwatthanaram

Το Wat Chaiwatthanaram είναι ένας υπέροχος βουδιστικός ναός στην Αγιουτάγια που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Chao Phraya.

Wat Lokaya Sutha (Ναός του ξαπλωμένου Βούδα)

Το Wat Lokaya Sutha βρίσκεται ακριβώς δυτικά του Βασιλικού Παλατιού. Αυτό είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής, και είναι σίγουρα ένα σημείο που θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε στο ταξίδι στην Αγιουτάγια.

Wat Phra Mahthat

Ένα από τα πιο φωτογραφικά σημεία στην Αγιουτάγια, το Wat Phra Mahthat αποτελείται από ένα μεγάλο πέτρινο κεφάλι του Βούδα σε ένα κολοσσιαίο και βαθύ ριζωμένο δέντρο. Ο ακριβής τρόπος με τον οποίο το κεφάλι κλείστηκε στην σημερινή του θέση είναι ασαφής, ωστόσο θεωρείται ότι συνδέεται με την τεράστια πλημμύρα και καταστροφή των προηγούμενων ετών και την ταχεία ανάπτυξη της βλάστησης που ακολούθησε.

Wat Panan Choeng (Χρυσό Βούδα)

Το Wat Panan Choeng είναι ένας βουδιστικός ναός στην ανατολική όχθη του ποταμού Chao Phraya. Οι επισκέπτες συγκλονίζονται όταν αντικρίζουν την γιγαντιαία χρυσή φιγούρα του Βούδα που κυριαρχεί στο χώρο. Έχει ύψος 19 μέτρα, πλάτος 14 μέτρα και είναι παγκοσμίως σεβαστός σε ολόκληρη την περιοχή ως ιερή εικόνα για τους ναυτικούς. Το τέμπλο είναι ένα από τα παλαιότερα, μεγαλύτερα και πιο λατρευτικά αγάλματα στην Ταϊλάνδη, με θρύλους που ισχυρίζονται ότι δάκρυσε όταν οι Βιρμανοί έκαιγαν την Αγιουτάγια το 1767. Αυτός ο ναός εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως για θρησκευτικές τελετές, επομένως φροντίστε όταν τον επισκεφθείτε να ντυθείτε κατάλληλα σύμφωνα με το βουδιστικό έθιμο.