Έλσινορ, εκεί όπου η ιστορία συναντά τη θάλασσα

Έλσινορ, εκεί όπου η ιστορία συναντά τη θάλασσα

Μια πόλη γεμάτη πολιτισμό και βαθιές ιστορικές ρίζες

Σκαρφαλωμένο στη βορειοανατολική άκρη του Sealand, θα βρείτε τη δανέζικη πόλη του Έλσινορ.

Σε απόσταση μόλις 40 λεπτών από την Κοπεγχάγη, η πόλη βρίσκεται εκεί όπου η ιστορία συναντά τη θάλασσα, και ο πολιτισμός συναντά την άγρια κληρονομιά της... θάλασσας.

Σας προτείνουμε μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε κατά την επίσκεψή σας.

Εθνικό Ναυτικό Μουσείο της Δανίας

Επισκεφθείτε ένα μοναδικό και βραβευμένο υπόγειο μουσείο σε μια αποβάθρα του λιμανιού, στη θέση ενός παλιού εγκαταλελειμμένου υπόγειου νεώριου, χώρου συντήρησης και φύλαξης πλοίων.

Κάστρο του Κρόνμποργκ

Από τις 30 Νοεμβρίου 2000, έχει συμπεριληφθεί από την UNESCO στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Το κάστρο έχει μεγάλη συμβολική σημασία για τους Δανούς και έπαιξε ρόλο-κλειδί στη ιστορία της βόρειας Ευρώπης από το 16ο έως το 18ο αιώνα. Έχει παραμείνει άθικτο έως σήμερα κι έχει μείνει γνωστό, γιατί ο Σαίξπηρ τοποθέτησε εκεί, στο κάστρο της Ελσινόρης, τα γεγονότα της τραγωδίας του, «Άμλετ».

Το παλάτι Amalienborg

Το παλάτι Amalienborg είναι η κατοικία της βασιλικής οικογένειας της Δανίας. Αποτελείται από τέσσερα κτίρια σε ρυθμό ροκοκό τοποθετημένα γύρω από μία μεγάλη κυκλική πλατεία. Δεν είναι ανοιχτό για το κοινό και έτσι ο τουρίστας μπορεί να θαυμάσει τα κτίρια μόνο εξωτερικά.