Η γοητεία της αγγλικής φύσης ξετυλίγεται στο Κέμπριτζ

Η γοητεία της αγγλικής φύσης ξετυλίγεται στο Κέμπριτζ

Πλούσιο με εξαίσια αρχιτεκτονική, αποπνέοντας ιστορία και παράδοση, το Κέμπριτζ είναι ένα εξαιρετικό πανεπιστημιακό κέντρο

Παρά το ρομαντικό και μεσαιωνικό χαρακτήρα του, το Κέμπριτζ είναι μια απόλυτα σύγχρονη πόλη που φιλοξενεί μια σειρά από κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα όλο το χρόνο.

Το Κέμπριτζ διαθέτει μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Αγγλίας, πάρκα, μουσεία και θεατρικές παραστάσεις. Είναι γνωστό για τους φιλικούς ανθρώπους, τον ακαδημαϊκό χώρο και τα σπουδαία φοιτητικά πάρτι. Όπως και η Οξφόρδη, η ζωή εκεί περιστρέφεται γύρω από το πανεπιστήμιο, όπως και μεγάλο μέρος του τουρισμού. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε πολλά που μπορείτε να κάνετε εκεί που δεν σχετίζονται με το πανεπιστήμιο.

Γενικά το Κέμπριτζ ενδείκνυται για ολιγοήμερες διακοπές. Η πόλη είναι κοντά στο Λονδίνο, καθιστώντας την πρωταρχική επιλογή για ένα ημερήσιο ταξίδι έξω από την πρωτεύουσα.

Τι να δείτε

Εκεί χτυπάει και η καρδιά της τεχνολογικής εξέλιξης καθώς στην περιοχή Σίλικον Φεν φιλοξενούνται πολλές επιχειρήσεις λογισμικού, βιοτεχνολογίας και ηλεκτρονικών. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ με ιστορία 800 ετών που αποτελεί ένα από τα καλύτερα του κόσμου.

Στο Queen’s College ο επισκέπτης θα περπατήσει στη Μαθηματική γέφυρα και θα θαυμάσει την πανοραμική θέα της πόλης από τον πύργο της εκκλησίας της St. Mary στην πλατεία Market Square.

Στο Castle Hill βρίσκονται τα ερείπια του κάστρου του Κέμπριτζ, Castle Mound ενώ μπορεί να επισκεφθεί κανείς το μουσείο Γυαλιού και Πορσελάνης, το μουσείο τεχνολογίας και το λαογραφικό μουσείο για να μάθει για τον βρετανικό τρόπο ζωής σε παλιότερες εποχές.