Η μαγεία της Ρουέν! Μια όμορφη μεσαιωνική πόλη στη Νορμανδία

Η μαγεία της Ρουέν! Μια όμορφη μεσαιωνική πόλη στη Νορμανδία

Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα η Ρουέν ξεχωρίζει με τη μεσαιωνική ομορφιά της και τα εκατό καμπαναριά

Παρά τις βαρύτατες βομβιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου που κατέστρεψαν περισσότερο από το 45% της πόλης, το μεσαιωνικό κέντρο της Ρουέν είναι εκπληκτικό.

Μαγεύουν τον επισκέπτη οι μεγάλες γοτθικές εκκλησίες, τα γοητευτικά σοκάκια και οι υπέροχες πλατείες που πλαισιώνουν τα σπίτια με τις ξύλινες λεπτομέρειες, την όμορφη αψίδα με το αστρονομικό ρολόι του 14ου αιώνα Le Gros Horloge και την πλατεία της Παλιάς Αγοράς (Βιέ-Μαρσέ) που ήταν ο τόπος μαρτυρίου της Ιωάννας της Λωραίνης.

Το αρχιτεκτονικό ύφος της πόλης είναι το Flamboyant gothic και χωρίς αμφιβολία δίνει το εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα στον καθεδρικό ναό της Notre-Dame.

Ο καθεδρικός ναός της Ρουέν ενθουσίασε τον Monet ο οποίος, από το 1892 έως το 1983, τον απεικόνισε σε περισσότερους από 30 πίνακες και είναι επίσης γνωστός για τους τρεις επιβλητικούς πύργους του. Ένας από αυτούς, ονομάζεται la Tour de Beurre (Ο Πύργος Βούτυρο), οφείλει το όνομά του στις επιδοτήσεις που δίνονταν στο Μεσαίωνα. Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, οι δραστικοί θρησκευτικοί κανόνες απαγόρευαν την κατανάλωση βουτύρου, αλλά οι άνθρωποι θα μπορούσαν να απαλλαγούν από τον κανόνα με αντάλλαγμα μια δωρεά στην εκκλησία και οι προσφορές χρηματοδότησαν την κατασκευή του πύργου, ο οποίος ονομάστηκε... Πύργος Βούτυρο.

Ένα ακόμα γοτθικό κτίριο που θα κλέψει την καρδιά του ταξιδιώτη είναι η μονή Saint-Ouen.

Ωστόσο, η ομορφιά και η τελειότητα της αρχιτεκτονικής του καθιστά το ιερό μία από τις μεγαλύτερες και σπάνιες εκκλησίες που χτίστηκαν στο γοτθικό στυλ του Rayonnant.