Πώς να περάσετε μια τέλεια ημέρα στη Βουδαπέστη

Πώς να περάσετε μια τέλεια ημέρα στη Βουδαπέστη

Μία από τις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πόλεις

Για να απολαύσεις τη ζωή στη Βουδαπέστη θα πρέπει να το κάνεις με έναν πιο αργό ρυθμό. Πέρασε μια τέλεια ημέρα εξερευνώντας την αρχαία αρχιτεκτονική της πόλης.

Οι λάτρεις της κουλτούρας θα εξαφανιστούν στα μουσεία, τις βιβλιοθήκες, τις ακαδημίες, τα παλάτια και τις εκκλησίες που κάνουν τη Βουδαπέστη μοναδική με αποτέλεσμα να τη φθονούν οι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Πρωί

Το πρωί αξίζει να επισκεφθείτε το διάσημο Προμαχώνα των Ψαράδων, ένα πολύ στυλιζαρισμένο πύργος με θέα στον ποταμό Δούναβη, που συνδυάζει νεο-γοτθικό και νεο-ρωμανικό στιλ. Κάντε μια ρομαντική βόλτα, η οποία προσφέρει πολλές φανταστικές ευκαιρίες φωτογραφίας.

Προμαχώνας των Ψαράδων

Μείνετε στην περιοχή του Κάστρου και κατευθυνθείτε προς την εκκλησία του Αγ. Ματθαίου και στη συνέχεια το κάστρο του Βούδα, τα οποία φαίνονται όμορφα λουσμένα στο απαλό πρωινό φως. Στη Βουδαπέστη αν και συχνά παραβλέπεται η αρχιτεκτονική της, έχει τα περισσότερα μπαρόκ κτήρια και μέγαρα art nouveau από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Εκκλησία του Αγ. Ματθαίου

Απόγευμα

Περπατήστε στο Κάστρο της Βουδαπέστης από το κάστρο του Βούδα μέχρι τη γέφυρα των Αλυσίδων για μια γραφική διαδρομή προς το κέντρο της πόλης. Το τελεφερίκ, ένα από τα πρώτα στην Ευρώπη, καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά ξαναφτιάχτηκε το 1986 και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως μέχρι σήμερα.

Σταματήστε και δοκιμάστε ένα kolbász, ένα παραδοσιακό ουγγρικό παστό λουκάνικο που συνήθως καπνίζεται σε μία από τις πολλές αγορές τροφίμων της Βουδαπέστης.

Περπατήστε προς τη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, ένα νεοκλασικό αριστούργημα που ήταν κάποτε η έδρα ενός θεάτρου του 18ου αιώνα. Για την διακόσμηση της επιλέχθηκαν οι πιο διάσιμοι γλύπτες και ζωγράφοι της Ουγγαρίας, χρησιμοποιήθηκαν 50 είδη μαρμάρου, με πολλά περίτεχνα γλυπτά όπως ο προστάτης της εκκλησίας, με το εντυπωσιακό εκκλησιαστικό όργανο και το όλο αποτέλεσμα να είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Βασιλική του Αγίου Στεφάνου

Κάντε μια στάση για να πάρετε ένα παγωτό σε σχήμα λουλουδιού από ένα Gelarto Rosa, ακριβώς δίπλα στη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου.

Επιβάλλεται να κάνετε μια διακοπή της βόλτας στο κτίριο του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας και να καθίσετε στην πλατεία Kossuth Lajos.

Βράδυ

Ξεκουραστείτε στα λουτρά Σέτσενι. Το θερμικό σπα, που βρίσκεται στο City Park, είναι ίσως το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της Βουδαπέστης. Με 15 εσωτερικά λουτρά και τρεις τεράστιες εξωτερικές πισίνες, οι ντόπιοι έρχονται να κοινωνικοποιηθούν και να αναζωογονηθούν.

Περάστε το βράδυ σας κάνοντας clubbing σε μια romkocsma, δηλαδή σε μια «παμπ στα ερείπια». Διασκεδάστε στην ατμοσφαιρική, πλούσια και θρυλική Szimpla Kert, την πιο γνωστή παμπ της Βουδαπέστης.