Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας αποκαλύπτει τα αρχιτεκτονικά διαμάντια της

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας αποκαλύπτει τα αρχιτεκτονικά διαμάντια της

H Τιμισοάρα διαθέτει τα ωραιότερα ξενοδοχεία της Δυτικής Ρουμανίας και τα καλύτερα εστιατόρια

Η Τιμισοάρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας, μετά το Βουκουρέστι και το Cluj-Napoca, ενώ είναι επίσης μια από τις πιο ελκυστικές αστικές περιοχές της χώρας, χτισμένη γύρω από μια σειρά από όμορφα ανακαινισμένες δημόσιες πλατείες και πλούσια πάρκα και κήπους.

Η πόλη είναι γνωστή κι ως η «μικρή Βιέννη», λόγω του ότι βρισκόταν υπό την αυτοκρατορία των Αψβούργων για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κέντρο της πόλης αποτελείται κυρίως από κτίρια της εποχής της Αυστριακής Αυτοκρατορίας, ενώ εμφανείς είναι οι επιρροές και στο φαγητό και τον πολιτισμό.

Μια βόλτα στις πλατείες και τους δρόμους της αποκαλύπτει αρχιτεκτονικά διαμάντια επηρεασμένα από την αυστριακή αρχιτεκτονική. Η πόλη θα είναι Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Το κέντρο είναι όλο πεζοδρομημένο και αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Μέγαρο Ντεσάν, το Μπαρόκ Μέγαρο, το Κάστρο Ουνιάδη και το πάρκο Roses που αποτελεί ιδανικό μέρος για ρομαντικό περίπατο, όπως και ο Βοτανικός Κήπος.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας αποτελεί «απόλαυση» στα μάτια των ταξιδιωτών που μπορούν να κάνουν μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού Bega.