Τρεις λόγοι για να επισκεφθείτε σίγουρα τη Σαλαμάνκα της Ισπανίας

Τρεις λόγοι για να επισκεφθείτε σίγουρα τη Σαλαμάνκα της Ισπανίας

Το «παρατσούκλι» της είναι La Dorada, για τα κτίρια από ψαμμίτη που την κάνουν να λάμπει

Υπάρχουν λίγα μέρη στον κόσμο τόσο μαγευτικά που πραγματικά ακτινοβολούν... ομορφιά. Η Σαλαμάνκα στην Ισπανία είναι σίγουρα μία από αυτά.

Το «παρατσούκλι» της είναι La Dorada, για τα κτίρια από ψαμμίτη που την κάνουν να λάμπει, η Σαλαμάνκα είναι ένας μαγικός προορισμός που μπορεί να υπερηφανεύεται για την ιστορία, τον πολιτισμό, την κουζίνα και τα αξιοθέατα της. Είστε έτοιμοι να μάθετε περισσότερα;

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τους κορυφαίους τρεις λόγους για να επισκεφτείτε τη Σαλαμάνκα της Ισπανίας!

Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά

Η αρχαία Σαλαμάνκα διαθέτει πλούσιο και ποικίλο πολιτισμό που χρονολογείται πάνω από 2.000 χρόνια. Για να δείτε από πρώτο χέρι την ποικιλομορφία της πόλης, πρέπει να κάνετε μόνο μια σύντομη βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Σαλαμάνκα, όπου η ρωμανική, γοτθική, μαυριτανική, αναγεννησιακή και μπαρόκ αρχιτεκτονική συνδυάζονται αβίαστα.

Μετά την ίδρυση του πρώτου πανεπιστημίου της Ισπανίας, η Σαλαμάνκα απέκτησε κύρος ως μία από τις μεγαλύτερες αναγεννησιακές πόλεις στην Ευρώπη και το κέντρο της ισπανικής χρυσής εποχής. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν ήταν ασυνήθιστο να βλέπεις παγκοσμίου φήμης συγγραφείς, καλλιτέχνες και φιλόσοφους να περιπλανιούνται στους δρόμους. Το Cervantes, το San Juan de la Cruz και το Lope de Vega είναι μερικά από τα κοινά ονόματα που έχουν οι δρόμοι της Σαλαμάνκα.

Το Πανεπιστήμιο

Αρκεί μόνο να ξεκινήσουμε με αυτό που είναι πιο γνωστό η Σαλαμάνκα - το πρώτο πανεπιστήμιο στην Ισπανία και το τέταρτο παλαιότερο πανεπιστήμιο στον κόσμο, γνωστό και ως Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα. Αυτός ο παράγοντας θα συνέβαλε στην ανάπτυξη και την ανάδειξη της πόλης ως σημαντικό πολιτιστικό κέντρο και αναγεννησιακή πόλη στην Ευρώπη μέχρι τον 17ο αιώνα. Το Πανεπιστήμιο διαδραμάτισε επίσης θεμελιώδη ρόλο στον προσδιορισμό της σκοπιμότητας του ταξιδιού του Χριστόφορου Κολόμβου προς τη Δύση, καθώς και στη συζήτηση για την ηθική του αποικισμού στις Ινδίες.

Σήμερα το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα παραμένει ένα αναγνωρισμένο σχολείο που προσελκύει όχι μόνο Ισπανούς αλλά και διεθνείς φοιτητές. Μαζί με την μεταδοτική ενέργεια του φοιτητικού πληθυσμού, υπάρχουν σωροί μοντέρνων καφέ, ζωηρά μπαρ και ζωντανές δραστηριότητες για να λάβετε μέρος, είτε είστε φοιτητής κολεγίου είτε όχι.

Η Plaza Mayor

Αυτό το κεντρικό αξιοθέατο στη Σαλαμάνκα είναι ένας καλός λόγος για να επισκεφθείτε την πόλη. Είναι μία από τις ομορφότερες πλατείες σε όλη την Ισπανία, μερικοί είναι τόσο τολμηροί που την ονομάζουν ως την πιο όμορφη πλατεία στην Ευρώπη. Φτιάχτηκε την περίοδο 1729 έως 1755, και διαθέτει μπαρόκ αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, πεζόδρομους και πανέμορφες καμάρες. Η πλατεία είναι ένα πολυσύχναστο σημείο για όλες τις ώρες της ημέρας, και θεωρείται ιδιαίτερα από τους ντόπιους ως ένα μέρος για να ψωνίσετε, να πιείτε καφέ και να απολαύσετε γενικότερα τη μέρα σας. Φροντίστε να επισκεφθείτε την πλατεία τη νύχτα όταν τα φώτα είναι αναμμένα και η πλατεία «λάμπει».