Διακοπές στην Αντίμπ στη γαλλική Ριβιέρα χωρίς προϋπολογισμό δισεκατομμυριούχου

Διακοπές στην Αντίμπ στη γαλλική Ριβιέρα χωρίς προϋπολογισμό δισεκατομμυριούχου

Πώς να απολαύσετε όλοι την πλούσια πολυτέλεια που η γαλλική Ριβιέρα έχει να προσφέρει χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

Λίγα είναι τα μέρη που είναι τόσο στενά συνδεδεμένα με το ρομαντισμό και την αίγλη, όπως η γαλλική Ριβιέρα.

Εδώ και δεκαετίες είναι γνωστή για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, εκεί που η σαμπάνια ρέει άφθονη, τα υπερπολυτελή σκάφη πλέουν στη θάλασσα και οι διασημότητες φέρνουν βόλτα. Η γοητευτική αυτή γωνία της Γαλλίας είναι τόσο λαμπερή που πολλοί θα ήθελαν να την επισκεφθούν.

Στη θρυλική Κυανή Ακτή (Γαλλική Ριβιέρα), ανάμεσα στη Νίκαια και τις Κάννες, υπάρχει μια κλασική πόλη θέρετρο που προσφέρει όλα τα αξιοθέατα ενός χλιδάτου καλοκαιρινού προορισμού διακοπών: ηλιόλουστες ημέρες, αμμώδεις παραλίες, μια ζωντανή ατμόσφαιρα και αρκετά οικονομική για ταξιδιώτες που δεν θέλουν να δώσουν μια περιουσία. Η Αντίμπ έχει 23 χιλιόμετρα ακτογραμμής με θέα τη γαλήνια γαλάζια θάλασσα της Μεσογείου. Περισσότερες από δώδεκα δημόσιες παραλίες βρίσκονται στο Cap d'Antibes και στο Juan-les-Pins και οι δύο περιοχές θεωρούνται μέρος της κοινότητας της Αντίμπ. Το πανέμορφο φυσικό τοπίο του πευκοδάσους και η θέα στη θάλασσα ενέπνευσαν πολλούς ιμπρεσιονιστές ζωγράφους.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μουσείο Πικάσο με τα μοναδικά εκθέματα και την αυλή με τα γλυπτά. Ο καλλιτέχνης έζησε μάλιστα εκεί τη δεκαετία του ’40. Ακόμη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το φρούριο, το σπήλαιο σοκολάτας και το σπίτι όπου έζησε και πέθανε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς.

Το πολιτιστικό κέντρο της Κυανής Ακτής όπως έχει χαρακτηριστεί, αποτέλεσε και την τελευταία κατοικία του Νίκου Καζαντζάκη, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αντίμπ το 1948 και άφησε εκεί την τελευταία του πνοή το 1957.