Tι πρέπει να κάνετε στο Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας

Tι πρέπει να κάνετε στο Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας

Η μητρόπολη με τα παγωμένα νερά και τους φιλόξενους κατοίκους

Το Χάλιφαξ αποτελεί σημαντικό λιμάνι της χώρας και πρωτεύουσα της επαρχίας της Νέας Σκωτίας. Η πόλη έχει ριζωμένη την παράδοση της νέας αρχής, με την εγκατάσταση Άγγλων και Σκοτσέζων αποίκων το 1749 και εκατομμύρια μεταναστών από την Ευρώπη δύο αιώνες μετά, εξαιτίας των αλλεπάλληλων πολέμων.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τους βικτωριανούς κήπους και να παρακολουθήσει την αλλαγή φρουράς στο φρούριο Citadel στο λόφο. Χτισμένο το 1749 για να προστατεύσει την πόλη, το οχυρό σε σχήμα αστεριού έχει θέα στο λιμάνι και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.

Από το Χάλιφαξ, ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του Τιτανικού. Το Ναυτικό Μουσείο έχει μια πτέρυγα αφιερωμένη στο ναυάγιο, που περιλαμβάνει μία καρέκλα από το κατάστρωμα και παπούτσια αγνώστων επιβατών.

Ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει την πόλη, κάνοντας βόλτα στην προκυμαία του λιμανιού και θα γευτεί τις τοπικές σπεσιαλιτέ με αστακούς και τις χειροποίητες σοκολάτες.

Σε μικρή απόσταση από την πόλη στέκει αγέρωχος ο φάρος Peggy’s Point. Ο διάσημος φάρος υψώνεται ανάμεσα στους βράχους, στο μικρό ψαροχώρι Peggy's Cove. Μέχρι το 2009, ο φάρος φιλοξενούσε ένα μικρό υποκατάστημα του Ταχυδρομείου του Καναδά.