Τα καλύτερα μικρά μουσεία της Γαλλίας

Τα καλύτερα μικρά μουσεία της Γαλλίας

Από το στούντιο του Cézanne έως την απομίμηση αρχαίας ελληνικής βίλας

Αν έχετε ήδη επισκεφτεί τα μεγάλα μουσεία της Γαλλίας, θα σας συνιστούσα να ξοδέψετε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε και τα ...μικρά.

MUSÉE DE L'HOSPICE COMTESSE, LILLE

Βόλτα στο ήσυχο φλαμανδικό εσωτερικό του 16ου αιώνα ενός φιλανθρωπικού ξενώνα που ίδρυσε η Comtesse Jeanne de Flandre το 1237, πίσω από τις εμπορικές πλατείες του παλαιότερου δρόμου της Λιλ.

MUSÉE DE LA VERRERIE, BLANGY-SUR-BRESLE

Το μουσείο γυαλιού στεγάζεται σε ένα πύργο του 16ου αιώνα με ένα μικρό ποτάμι, 24χλμ. Από το Abbeville της Νορμανδίας, προσφέρει μια μοναδική ματιά στην τέχνη του γυαλιού, μια παράδοση στην κοιλάδα αυτή από τη ρωμαϊκή εποχή.

75% των μπουκαλιών αρωμάτων πολυτελείας του κόσμου φτιάχνονται ακόμα εκεί.

MUSÉE FLAUBERT ET D'HISTOIRE DE LA MÉDECINE, ROUEN

Το ήσυχο σπίτι του 18ου αιώνα στο οποίο γεννήθηκε το 1821 ο Flaubert ήταν η επίσημη κατοικία του διευθυντή γιατρού στο τοπικό νοσοκομείο - ο οποίος ήταν ο πατέρας του. Είναι επίσης ένα μουσείο της ιστορίας της ιατρικής στη Ρουέν από τον 12ο έως τον 20ό αιώνα και αξίζει να επισκεφθείτε τόσο για το επιστημονικό όσο και για το λογοτεχνικό του ενδιαφέρον.

MUSÉE DU JOUET, POISSY, ÎLE-DE-FRANCE

Αυτό το υπέροχο μικρό μουσείο παιδικών παιχνιδιών από το 1850 έως το 1950 στεγάζεται στην οχυρή πύλη του 14ου αιώνα σε μια εξαφανισμένη μονή. Τα εκθέματα ομαδοποιούνται ανά θέμα.

VILLA KERYLOS, BEAULIEU-SUR-MER

Η επίσκεψη σε αυτό το αντίγραφο μιας κλασικής ελληνικής βίλας με θέα στη Μεσόγειο και το Κάστρο Φεράτ, που ολοκληρώθηκε το 1908 για τον αρχαιολόγο Théodore Reinach, θα έπρεπε να είναι μια απολύτως εμπειρία κιτς. Χτίστηκε γύρω από ένα περιστύλιο, πλούσιο διακοσμημένο με μωσαϊκά, μάρμαρο και τοιχογραφίες, ακόμη και τα κρεβάτια αντιγράφηκαν από τα αρχαία μοντέλα.