Βουλώνη, μια πόλη γεμάτη από ιστορικούς, πολιτιστικούς και γαστρονομικούς θησαυρούς

Βουλώνη, μια πόλη γεμάτη από ιστορικούς, πολιτιστικούς και γαστρονομικούς θησαυρούς

Η πόλη φιλοξενεί το Nausicaà Centre, το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αλιευτικό λιμάνι της Γαλλίας και το πορθμείο της Βουλώνη είναι παραδοσιακά ένα από τα κυριότερα δρομολόγια προς τη Γαλλία για Βρετανούς ταξιδιώτες. Το Ville Basse (κάτω πόλη) αποτελείται από το λιμάνι και άλλα παραλιακά μέρη διασκέδασης, ενώ το Ville Haute (κέντρο πόλης) είναι μια παραδοσιακή γαλλική πόλη με λιθόστρωτα δρομάκια και τείχη.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΕΚΕΙ

Παραδοσιακά, η Βουλώνη αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για Βρετανούς και Βέλγους τουρίστες, εν μέρει λόγω του πόσο εύκολο είναι να φτάσετε εκεί. Είναι μόλις 22 μίλια από το Calais έως τη Βουλώνη και περίπου 50 μίλια από το Dunkirk, κάνοντας μια διαδρομή που σας μεταφέρει στο παρελθόν, με τις ανεμοδαρμένες παραλίες, τα τραχιά βράχια και πολλά άλλα.

Από Αθήνα δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για Παρίσι είναι 3 ώρες και 25 λεπτά και 3 ώρες από τη Θεσσαλονίκη. Από το Παρίσι φτάνει κανείς στη Βουλώνη με τρένο σε περίπου 2 ώρες.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΩΝΗ;

Οι διακοπές και οι ημερήσιες εκδρομές στη Βουλώνη είναι δημοφιλείς με τους Βρετανούς τουρίστες για γενιές και παραμένουν οι δημοφιλείς τουρίστες της περιοχής μέχρι σήμερα, χάρη στη θέση της στη βόρεια ακτή της Γαλλίας και στο όμορφο κέντρο της πόλης.

Το Billeogne's Ville Basse (κάτω πόλη) φιλοξενεί το λιμάνι και το ποτάμι, εδώ υπάρχουν αγορές κάθε Τετάρτη και Κυριακή όπου οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν φρέσκο ​​ψάρι, κρέας και άλλα τοπικά προϊόντα.

Το Ville Haute (κέντρο πόλης) είναι ένα μεσαιωνικό κέντρο της πόλης με τα αυθεντικά τείχη του κάστρου, το Κάστρο, το Δημαρχείο, καθώς και τα στενά δρομάκια με τα γεμάτα καφέ, καταστήματα και εστιατόρια. Το Ville Haute είναι πιο δημοφιλές στους τουρίστες, καθώς είναι ένα τυπικό-γαλλικό κέντρο της πόλης και πιο ελκυστικό από τις κοντινές πόλεις όπως το Calais ή το Dunkirk.

Υπάρχουν επίσης μια τεράστια γκάμα εστιατορίων στη Βουλώνη που σερβίρουν τα πάντα, από τα πιο φρέσκα θαλασσινά μέχρι τις άλλες σπεσιαλιτέ της περιοχής.