4 λόγοι για να επισκεφθείτε το Λουάνγκ Πραμπάνγκ στο Λάος

4 λόγοι για να επισκεφθείτε το Λουάνγκ Πραμπάνγκ στο Λάος

Η πόλη χαρακτηρίστηκε το 1995 ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η αρχαία πόλη στα βόρεια της χώρας είναι ένα θαυμάσιο μείγμα εξαιρετικών ναών και γαλλικών αποικιακών κτιρίων - και ένα εξαιρετικό μέρος γεμάτο καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα.

Ενώ βρίσκεστε στο Λουάνγκ Πραμπάνγκ, ίσως το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι απλά να περιπλανηθείτε και να εξερευνήσετε.

1. Οι αγορές τροφίμων

Η ποικιλία των τοπικά παραγόμενων τροφίμων για πώληση στους δρόμους του Λουάνγκ Πραμπάνγκ είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να δείτε. Οι πωλητές είναι ως επί το πλείστον τοπικοί αγρότες και μικροί παραγωγοί, που πωλούν οτιδήποτε από ζωντανά γουρούνια μέχρι πρωινά αλίευματα. Θα δείτε άγρια ​​μανιτάρια, τσίλι, βότανα και φρούτα, όλα αραδιασμένα και τοποθετημένα σε κουβέρτες στο δρόμο. Είναι τελείως διαφορετικό από τις περισσότερες αγορές που έχετε δει μέχρι τώρα.

2. Η νυχτερινή τουριστική αγορά

Η νυχτερινή αγορά του Λουάνγκ Πραμπάνγκ είναι τεράστια, και καλύπτεται σε απόσταση ενός 1 χλμ. Από τον κεντρικό δρόμο κάθε βράδυ, από τις 4 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.. Θα βρείτε τοπικά παραγόμενα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, ασημένια κοσμήματα, διάφορες χειροποίητες δημιουργίες και πιο περίεργα αναμνηστικά.

3. Τα Μοναστήρια, οι Ναοί και το Παλάτι

Απλά περπατήστε και «χαθείτε» στις κυριολεκτικά δεκάδες απίστευτα όμορφες τοποθεσίες. Πρέπει να δείτε τους μοναχούς στο Wat Mai, το μεγάλο μοναστήρι στον κεντρικό δρόμο, λίγο πριν το Βασιλικό Παλάτι.

Περπατήστε στην κορυφή του λόφου Phou Si για εκπληκτική θέα, με πολλούς μικρούς ναούς και το αποτύπωμα του Βούδα στο βράχο.

4. Καταρράκτες

Υπάρχουν δύο καταρράκτες κοντά στο Λουάνγκ Πραμπάνγκ, ο Kuang Si και ο Tad Sae. Και οι δύο είναι απίστευτης φυσικής ομορφιάς, αλλά προτείνουμε να επισκεφθείτε το Tad Sae, που είναι φθηνότερο το κόστος για να φτάσετε και πιο δημοφιλής στους ντόπιους. Ενοικιάστε ένα tuk tuk με οδηγό για ολόκληρη την ημέρα. Πρέπει να διαπραγματευτείτε καλά, οι ημερήσιες εκδρομές έξω από το Λουάνγκ Πραμπάνγκ φαίνονται δυσανάλογα ακριβές, γιατί στους τουρίστες δίνουν υψηλές τιμές.