To Juzcar στην Ανδαλουσία είναι η… «Μέκκα» των Στρουμφ

To Juzcar στην Ανδαλουσία είναι η… «Μέκκα» των Στρουμφ

Σε πολλούς τοίχους στο χωριό είναι ζωγραφισμένοι ήρωες από τα κινούμενα σχέδια

To Juzcar, κοντά στη Ronda, βάφτηκε μπλε το 2011, αφού η ταινία «Τα Στρουμφάκια» το χρησιμοποίησε ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προβολή της ταινίας.

Οι ζωγραφιές των Στρουμφ διακοσμούσαν τους τοίχους, οι πάγκοι γέμιζαν με αναμνηστικά αντικείμενα με θέμα τα Στρουμφ και ορισμένοι ντόπιοι ντύνονταν ακόμη και ως χαρακτήρες Στρουμφ για να βγαίνουν φωτογραφίες με τους τουρίστες.

Υποτίθεται ότι ήταν ένα προσωρινό κόλπο, αλλά οι ντόπιοι ψήφισαν να το κρατήσουν αφού έβαλαν την πόλη τους στον τουριστικό χάρτη.

Έκτοτε, το χωριό γνώρισε ραγδαία αύξηση του τουρισμού - περίπου 50.000 επισκέπτες ανά έτος - φέρνοντας θέσεις εργασίας και ευημερία.

Ωστόσο, η ξαφνική εισροή επισκεπτών από όλο τον κόσμο οδήγησε σε μια διαμάχη μεταξύ του δημαρχείου και των κληρονόμων του Pierre Culliford, του Βέλγου καλλιτέχνη που δημιούργησε τα κόμικς των Στρουμφ.

Θεωρήθηκε ότι έχει επιλυθεί όταν οι ντόπιοι συμφώνησαν να πληρώσουν 12% των δικαιωμάτων για όλα τα εισοδήματα που σχετίζονται με τα Στρουμφάκια, αλλά τώρα οι Στρουμφοήρωες θα πρέπει να αποχαιρετήσουν το χωριό.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του συμβουλίου του χωριού, το γραφείο του δημάρχου ανακοίνωσε ότι έχουν σταματήσει όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τα Στρουμφάκια - αν και το χωριό θα παραμείνει μπλε.

Έτσι το μικρό ορεινό χωριό αναγκάστηκε να ανακατασκευάσει το Blue Village το περασμένο έτος και έφτιαξε νέες πεζοπορικές διαδρομές σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ο αριθμός των τουριστών.