Foroglio, σαν ελβετικό Machu Picchu

Foroglio, σαν ελβετικό Machu Picchu

Ένας προορισμός για τους λάτρεις της φύσης

Ο καταρράκτης Foroglio βρίσκεται σε μια από τις πιο απομακρυσμένες κοιλάδες του Ticino και είναι πραγματικά το κάτι άλλο.

Είναι μαγευτικός και φτάνει τα 100 μέτρα ύψος όπως φαίνεται κοιτώντας ψηλά από την κοιλάδα. Κυριολεκτικά, είναι φοβερό να βλέπουμε το νερό να πέφτει απότομα και να «εκρήγνυται» σε ένα νέφος ομίχλης μετά την πρόσκρουση στο βράχο.

Στους πρόποδες του Cascade de Foroglio βρίσκεται ένα μικροσκοπικό χωριό εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από πέτρινες κατοικίες. Είναι ένας τύπος ελβετικών Machu Picchu και δεν θα μας φαίνονταν περίεργο αν ο Φρεντ Φλιντστόουν ξετρύπωνε από κάπου...

Λόγω της απόστασης από την πλησιέστερη πόλη, το Foroglio μοιάζει σαν να είναι κρυμμένο μακριά από τη σύγχρονη κοινωνία. Είναι επίσης ξεκομμένο από το ηλεκτρικό δίκτυο, και θεωρείς ότι έχει κολλήσει κάπου στα... παλιά χρόνια. Αλλά αυτά τα είδη πέτρινων σπιτιών είναι στην πραγματικότητα πολύ τυπικές κατασκευές για το Ticino, και η απομάκρυνση είναι δεδομένη εδώ.

Παρ 'όλα αυτά, καθώς θα διασχίσετε το γραφικό χωριό, θα αισθανθείτε έντονα ότι το Foroglio αξίζει να προστατεύεται από οποιαδήποτε μελλοντική εξέλιξη.

Αξίζει να δοκιμάσετε τοπικές νοστιμιές και να ανακαλύψετε την ομορφιά του τοπίου κάνοντας πεζοπορία ή αναρρίχηση.