Οι ατελείωτες αμμουδιές της Νάξου

Οι ατελείωτες αμμουδιές της Νάξου

Επιλογές για όλα τα γούστα και όλες τις ανάγκες

Οι αμμουδερές παραλίες είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της Νάξου που κάνουν τους επισκέπτες της να επιστρέφουν στο νησί, ξανά και ξανά.

Η Νάξος έχει πολλές παραλίες. Ανάλογα με τα γούστα του κάθε επισκέπτη αλλά και τις ανάγκες του (π.χ. αν έχει παιδιά μαζί), υπάρχει μια πληθώρα επιλογών.

Διαβάστε παρακάτω κάποιες από τις πιο γνωστές παραλίες της Νάξου και επιλέξτε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας:

Ο Άγιος Γεώργιος είναι η πιο δημοφιλής παραλία της Χώρας. Αμμουδιά με ρηχά νερά, προστατευμένη από τους ανέμους, ιδανική για παιδιά. Η παραλία είναι πολυσύχναστη ενώ προσφέρονται πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ και παιχνίδια.

Ο Άγιος Προκόπης έχει χοντρόκοκκη άμμο και διάφανα νερά. Για την παραλία υπάρχει συγκοινωνία από τη Χώρα (λεωφορεία κάθε 20 λεπτά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ). Επίσης έχει μια μεγάλη γκάμα επιλογών για φαγητό και ποτό.

Μια από τις πιο ξακουστές παραλίες του νησιού είναι η Αγία Άννα, που ουσιαστικά είναι συνέχεια της παραλίας του Άγιου Προκόπη. Χαρακτηριστικό της Αγίας Άννας είναι το δάσος με τους σπάνιους κέδρους.

Η μεγάλη παραλία της Πλάκας (η αμμουδιά της έχει μήκος πάνω από 4 χλμ) προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία σε παραλιακά στέκια για φαγητό και ποτό, όλες τις ώρες της ημέρας.

Μια επίσης μεγάλη αμμουδιά είναι αυτή στο Καστράκι, μια παραλία μήκους 3 χλμ, με ψιλή λευκή άμμο.

Σε ένα τοπίο εξωτικό, με αμμόλοφους και κέδρους, βρίσκεται η παραλία Άλυκο. Την προτιμούν όσοι αγαπούν την ησυχία.

Μια ήρεμη παραλία με όχι τόσο εύκολη πρόσβαση είναι η Αγιασσός, με τα ρηχά πεντακάθαρα νερά. Μόνον δυο χωματόδρομοι φτάνουν εδώ, ο ένας ξεκινάει λίγο πριν το Πυργάκι και ο άλλος έξω από το χωριό Σαγκρί.

Μια επίσης ήρεμη παραλία με κατάλευκη άμμο είναι αυτή του Αμίτη. Η παραλία χρειάζεται προσοχή αφού υπάρχουν θαλάσσια ρεύματα σε απόσταση κοντινή στην ακτή.

Αν, πάλι, είστε από αυτούς που προτιμούν το βότσαλο, επισκεφτείτε την παραλία του Λιόνα, στα ανατολικά του νησιού. Θα κατηφορίσετε τον φιδωτό δρόμο που ξεκινάει έξω από την Κόρωνο. Στη διαδρομή μπορείτε να θαυμάσετε και τις στοές των σμυριδωρυχείων.

Επίσης, η παραλία στο Καλαντό είναι το νοτιότερο άκρο της Νάξου. Η παραλία είναι αμμουδιά και προστατευμένη από τους ανέμους. Για να την επισκεφτείτε υπάρχει η επιλογή της μίνι κρουαζιέρας που διοργανώνεται καθημερινά. Αλλιώς θα χρειαστείτε το κατάλληλο όχημα για να φτάσετε γιατί η πρόσβαση γίνεται από δύσβατο δρόμο. Αν αποφασίσετε να την επισκεφτείτε, πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα (νερά, φαγητό, καφέ) γιατί δεν διαθέτει σχετικές υποδομές.