Μια μοναδική εμπειρία μουσικής και μυθολογίας σας περιμένει στη Σαντορίνη

Μια μοναδική εμπειρία μουσικής και μυθολογίας σας περιμένει στη Σαντορίνη

Το άκρως εμπνευσμένο concept του Symposion by la Ponta κάνει τη διαφορά στο νησί

Δεν πρόκειται για μια ακόμη πολιτιστική εμπειρία. Ούτε για έναν ακόμη πολιτιστικό χώρο. Όσο βαρύγδουπο κι αν ακούγεται, το Symposion by la Ponta είναι κάτι παραπάνω. Είναι πολλά παραπάνω. Είναι οι άνθρωποι που το εμπνεύστηκαν και το έκαναν πράξη. Είναι η ιδιαιτερότητα της λειτουργίας και της φιλοσοφίας του. Είναι μία εμπειρία που όποιος επισκέπτεται τη Σαντορίνη πρέπει να ζήσει, ιδίως για τους λάτρεις της μουσικής και της τέχνης ευρύτερα.

Τι είναι όμως το Symposion by la Ponta και τι προσφέρει στους επισκέπτες του; Το Symposion by La Ponta στεγάζεται σε ένα παλιό οινοποιείο στο παραδοσιακό χωριό Μεγαλοχώρι, πολύ κοντά στον Πύργο, που χρονολογείται στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Πρόκειται για ένα άκρως εμπνευσμένο concept, το οποίο προσφέρει μία πλούσια και άρτια εμπειρία μουσικής και μυθολογίας σε όποιον επιλέξει να το επισκεφτεί κατά τη διάρκεια της διαμονής του στο νησί, δίνοντάς του τη δυνατότητα να διευρύνει το πνεύμα και το νου, μέσα από τη φιλοσοφική του προσέγγιση. Δείτε, λοιπόν, ποιες πέντε εμπειρίες πρέπει να ζήσετε σε αυτό και να είστε σίγουροι ότι θα σας μείνουν πραγματικά αξέχαστες.

Επίσκεψη στο χώρο της έκθεσης

Το Symposion by La Ponta δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απλώς ως «μουσείο» και δεν μπορεί να οριστεί με κάποιον κοινότυπο τίτλο, μια και πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό στο είδος του. Στην έκθεσή του μπορείτε να απολαύσετε μια πλήρη ξενάγηση σε απομεινάρια του παρελθόντος που αποτελούν κομμάτια της πολιτισμικής κληρονομιάς και της μουσικής παράδοσης του τόπου. Στους χώρους του φιλοξενεί έκθεση και εργαστήριο τσαμπούνας, ένα είδος λαϊκού ασκαύλου, καθώς και άλλα ελληνικά παραδοσιακά όργανα, κρουστά και αυλούς.

Ιστορική ξενάγηση & μουσική παρουσίαση

Η ξενάγηση στο χώρο διερευνά την ιστορία και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του παλιού οινοποιείου των αρχών του προηγούμενου αιώνα, όπου φιλοξενείται το Symposion by La Ponta. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες πραγματοποιούν ένα διαδραστικό μουσικό ταξίδι μέσα από τη μυθολογική αφήγηση της εξέλιξης των πρωτόγονων πνευστών. Επιπλέον, μέσα σε 45 λεπτά ο οργανοποιός Γιάννης Πανταζής θα σας μυήσει σε έναν κόσμο όπου οι ήχοι πρωταγωνιστούν και η πολιτισμική κληρονομιά εκπαιδεύει.

Εργαστήρι τσαμπούνας

Παρακολουθώντας το συγκεκριμένο εργαστήρι, μέσα σε μία ώρα θα μάθετε πώς να κατασκευάσετε ένα είδος αρχαίας φλογέρας από τοπικό ζαχαροκάλαμο. Ταυτόχρονα ο ειδήμων στο είδος Γιάννης Πανταζής σας αφηγείται τα πάντα για την ιστορική σημασία του συγκεκριμένου μουσικού οργάνου.

Θεματικές συναυλίες

Στους χώρους του Symposion by La Ponta διοργανώνονται θεματικές συναυλίες από τον μουσικό και συνθέτη Γιάννη Πανταζή. «Ο Οδυσσέας επιστρέφει» είναι μία από αυτές, η οποία αποτελείται από δέκα συνθέσεις με δέκα διαφορετικά μουσικά όργανα που αφηγούνται την επιστροφή του βασιλιά της Ιθάκης Οδυσσέα στην πατρίδα του με σκοπό να πάρει πίσω τον κόσμο του και να τον ελευθερώσει από τους δυνάστες του.

Εναλλακτική επιλογή «Τα Στοιχεία», μία νέα σύνθεση εμπνευσμένη από τα Πέντε Στοιχεία του Πλάτωνα. Πρόκειται για μια μουσική ερμηνεία των πέντε στοιχείων της φύσης και της δημιουργίας του κόσμου. Ο συνθέτης χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα οργάνων και διάφορα ηχητικά τοπία.

Χαλάρωση στο Wine Cafe

Πρόκειται για το cafe-wine bar που λειτουργεί στο μυθολογικό, βοτανικό κήπο του Symposion by La Ponta, το οποίο αποτελεί μια ιδανική επιλογή για χαλάρωση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Εδώ θα απολαύσετε παραδοσιακές ελληνικές ποικιλίες τσαγιού, καφέ και αναψυκτικά, όπως επίσης εκλεκτούς τοπικούς οίνους και μπύρες. Σημειώστε ότι στο χώρο του διοργανώνονται και συναυλίες.

Πληροφορίες

Μεγαλοχώρι, Σαντορίνη

Τηλ. 22860 85374

www.symposionsantorini.com

Fb page: La Ponta, Venetian Tower-Greek Bagpipe Exhibition~Workshop, Santorini