Ξενοδοχείο spa ακριβώς κάτω από το Βόρειο Σέλας

Ξενοδοχείο spa ακριβώς κάτω από το Βόρειο Σέλας

Το πλωτό ξενοδοχείο θα «θεμελιωθεί» στα νερά του ποταμού Λούλε, το καλοκαίρι θα κολυμπά και το χειμώνα θα στηρίζεται στην παγωμένη του επιφάνεια

Στον ποταμό Λούλε, στη βόρεια Λαπωνία της Σουηδίας, θα ανοίξει το φθινόπωρο ένα καινούργιο κατάλυμα για τους φίλους της περιπέτειας αλλά και της πολυτέλειας. Ένα «ξενοδοχείο λουτρών» στον Αρκτικό Κύκλο!

Το πλωτό ξενοδοχείο θα επιπλέει στα νερά του ποταμού τα καλοκαίρια. Ενώ τους χειμώνες θα ακουμπά στην παγωμένη του επιφάνεια.

Πηγή φωτογραφίας inhabitat.com

Το σχήμα του κτιρίου θα είναι στρογγυλό, κατασκευασμένο περιμετρικά με κορμούς δέντρων τοποθετημένους χιαστί, ακανόνιστα χιαστί, όπως παλαιότερα που στα νερά του Λούλε έριχναν οι υλοτόμοι της περιοχής τους κορμούς για να τους ταξιδέψει το ρεύμα πιο κάτω, στα πριονιστήρια.

Στο ξενοδοχείο, οι τολμηροί που όμως δεν απαρνούνται τις πολυτέλειες, θα βρουν αίθουσα spa, τέσσερις σάουνες, υπαίθριο κρύο λουτρό, ζεστό λουτρό, εσωτερικά και υπαίθρια ντους, δωμάτια για να αλλάξουν. Επιπλέον, άλλες έξι κατασκευές - και αυτές θα επιπλέουν στα νερά του Λούλε - θα φιλοξενούν τα δωμάτια όπου θα καταλύουν οι επισκέπτες. Οι κατασκευές αυτές έχουν παράθυρα και στην οροφή για να δίνουν τη δυνατότητα απόλαυσης του Βόρειου Σέλας, τις χειμωνιάτικες νύχτες!
Πέραν του εντυπωσιακού σχεδιασμού του, το resort κατασκευάστηκε με τα υψηλότερα δυνατά περιβαλλοντικά πρότυπα, χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά και με ελάχιστο έως και μηδενικό αποτύπωμα στο εκεί φυσικό περιβάλλον.