Γνωρίζοντας τη πολυτραγουδισμένη Παλαιοκαστρίτσα

Γνωρίζοντας τη πολυτραγουδισμένη Παλαιοκαστρίτσα

Αποτελείται από μια σειρά από παραλίες που χωρίζονται από μικρά ακρωτήρια

Η Παλαιοκαστρίτσα είναι μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες περιοχές της Κέρκυρας καθώς μαγνητίζει τους επισκέπτες με τα παγωμένα, κρυστάλλινα νερά της, τη βραχώδη ακτή και τους κατάφυτους λόφους.

Αυτό το υπέροχο παραλιακό χωριό βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού και αποτελείται από δύο χερσονήσους και έξι μικρούς όρμους. Σύμφωνα με τους ιστορικούς αποτελούσε την πρωτεύουσα του νησιού των Φαιάκων, όταν βασίλευε ο Αλκίνοος.

Στις χρυσαφένιες αμμουδιές με τα πεύκα να αγκαλιάζουν την παραλία μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το υπέροχο μπλε του Ιονίου που ξετυλίγεται μπροστά σας.

Για ήρεμες βουτιές μακριά από την πολυκοσμία επιλέξτε μικρότερους όρμους για κολύμπι όπως η Αλύπα, η Αγία Τριάδα, ο Άγιος Πέτρος, το Αμπελάκι και τα Πλατάκια. Ο βυθός της Παλαιοκαστρίτσας είναι πλούσιος σε σπηλιές και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της κατάδυσης.

Το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Παλαιοκαστρίτισσας χρονολογείται από το 1225 και είναι χτισμένο σε έναν απόκρημνο βράχο, προσφέροντας μαγευτική θέα στον επισκέπτη.