Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις για κολύμπι στον κόσμο;

Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις για κολύμπι στον κόσμο;

Απίστευτες παραλίες σε μέρη που ούτε το φανταζόσουν

Πώς δροσίζεσαι ενώ βρίσκεσαι κατακαλόκαιρο στην πόλη;

Παρακάτω θα δείτε κλασικούς προορισμούς που προσφέρουν άφθονα σημεία για να βουτήξετε και να αποφύγετε τη ζέστη κολυμπώντας παρέα με τους ντόπιους:

1. Κοπεγχάγη, Δανία

Η Κοπεγχάγη είναι μια πόλη που περιβάλλεται από νερό, η χαρά των κολυμβητών.

Το Amager Beach Park είναι ιδανικό σημείο με μεγάλη αμμουδερή παραλία για να κάνετε ένα απογευματινό διάλλειμα. Είναι ένα τεχνητό νησί δύο χιλιομέτρων που δημιουργεί μια ήρεμη λιμνοθάλασσα ιδανική για κωπηλασία.

Εάν η έξοδος από την πόλη μοιάζει με αγγαρεία, τα εντυπωσιακά λουτρά στο Islands Brygge και στο Fisketorvet είναι μια εναλλακτική λύση.

2. Ζυρίχη, Ελβετία

Οι Ελβετοί λατρεύουν τις καταδύσεις σε ποτάμια και λίμνες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως περιορίζεται μόνο στις Άλπεις. Η Ζυρίχη διαθέτει 18 εξωτερικά σημεία κολύμβησης, με κρυστάλλινα νερά και εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Η παραλία κολύμβησης Tiefenbrunnen, στις όχθες της λίμνης της Ζυρίχης, είναι εκπληκτική χάρη στην παιδική πισίνα, τις καταδυτικές πλατφόρμες και την ευκαιρία να σας κάνουν ένα μασάζ μετά το μπάνιο.

3. Λονδίνο, Αγγλία

Ενώ τα σχέδια για κολύμπι στον Τάμεση παραμένουν κάπως μακριά, το Λονδίνο έχει πολλές «γωνιές» για να καταφέρετε να δροσιστείτε.

Το τεράστιο Tooting Bec Lido, στα νοτιοδυτικά της πόλης, είναι μια κολοσσιαία πισίνα 91 μέτρων.

4. Χονγκ Κονγκ

Οι απίστευτα υψηλές θερμοκρασίες παράλληλα με την υγρασία του Χονγκ Κονγκ σημαίνει ότι η κατάδυση σε δροσερό νερό είναι απαραίτητη το καλοκαίρι.

Στον κόλπο του Repulse, το νερό κυλά απαλά στην άμμο, καθιστώντας το ιδανικό μέρος για μια εύκολη βουτιά. Για μια γεμάτη διασκέδαση κολύμβηση, το Shek O προσφέρει εκπληκτική θέα στους κολυμβητές που απολαμβάνουν από τη γεμάτη παραλία.

Εκείνοι που δεν μπορούν να βγουν έξω από το κέντρο της πόλης μπορούν να επωφεληθούν από μερικές από τις υπέροχες πισίνες των ξενοδοχείων. Η όαση του 76ου ορόφου του W έχει θέα στο λιμάνι και χαλαρώνεις απόλυτα αφού μετά το μπάνιο μπορείς να απολαύσεις και ένα δροσερό κοκτέιλ.

5. Βανκούβερ, Καναδάς

Οι παραλίες στο Βανκούβερ είναι υπέροχες.

Στο κανάλι του Stanley Park, τα ήρεμα νερά του είναι ιδανικά για μικρά παιδιά αλλά και ηλικιωμένους. Το καλύτερο από όλα, οι επισκέπτες μπορούν να φέρουν το δικό τους μπάρμπεκιου.

Η Trout Lake Beach με το πλούσιο γλυκό νερό της είναι μια ευχάριστη εναλλακτική λύση στα «αλμυρά νερά» που περιβάλλουν την πόλη.

6. Σίδνεϊ, Αυστραλία

Το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι του κόσμου και μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Αυστραλίας βρίσκονται στο Σίδνεϊ, η οποία είναι μια πόλη που ζει για το νερό.

Για βουτιές χωρίς πολύ κόσμο, επισκεφθείτε το South West Arm Pool.

7. Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη είναι απολαυστική ακόμα και το καλοκαίρι αφού διαθέτει μερικές θαυμάσιες υπαίθριες πισίνες στις οποίες μπορείτε να δροσιστείτε. Υπάρχουν περισσότερες από 50 για να διαλέξετε ποια σας αρέσει.

Αφήνοντας το Μανχάταν και πηγαίνοντας προς την Αστόρια στο Κουίνς, υπάρχει μια τεράστια πισίνα ολυμπιακού μεγέθους 50 μέτρων.

8. Βερολίνο, Γερμανία

Το Βερολίνο μπορεί να απέχει πολύ από τη θάλασσα, αλλά μπορείτε να κολυμπήσετε στην καρδιά της πόλης χάρη στις λίμνες που μοιάζουν με εικόνες καρτ ποστάλ.

Υπάρχει η κλασική παραλία στο Wannsee, που άνοιξε για το κοινό το 1907 και εξακολουθεί να μαζεύει κόσμο.

Στα ανατολικά το Muggelsee, ενώ το Badeschiff είναι μια πισίνα που επιπλέει στον ποταμό Spree η οποία συνδέεται με μια περιοχή που έχει μπαρ, αιώρες και παγωμένες μπύρες.

9. Στοκχόλμη, Σουηδία

Ενώ οι τολμηροί κολυμβητές βουτούν κατευθείαν στο νερό από τις μυριάδες αποβάθρες της Στοκχόλμης, υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες και απομονωμένοι όρμοι για πιο ήρεμες βουτιές.

Το ευχάριστο Smedsuddsbadet, με γκαζόν για ηλιοθεραπεία και άμμο για παιχνίδια, είναι δημοφιλές στις οικογένειες.

10. Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Οι θερμοκρασίες την ημέρα σπάνια πέφτουν κάτω από τους 21 βαθμούς στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ακόμη και τον Ιούλιο, ο οποίος είναι και ο ψυχρότερος μήνας της πόλης.

Δύο από τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο μπορούν επομένως να τις απολαμβάνουν όλο το χρόνο.

Η Κοπακαμπάνα και η Ιπανέμα είναι ιδανικές για όσους θέλουν να χαλαρώσουν μετά από μια ξέφρενη νύχτα. Η θέα από το νερό προς το Sugarloaf Mountain αξίζει τον κόπο.